Godmorgon.
Visst är det lyxigt att bjuda på egenbakat bröd...
Det händer ju nämligen inte så där väldigt ofta.
Detta bakade jag i förrgår och gjorde succe.
Receptet kommer från Fridas Bakblogg.
Testa detta.
Skogaholmslimpa
2 st
3,5 dl rumsvarmt vatten
50 g jäst
2 tsk salt
20 g smör
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
Lös jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Knåda ihop tills degen blir slät och spänstig.
Jäs under bakduk ca 30-35 min.
Dela i två delar och forma till avlånga limpor som läggs på plåt med bakplåtspapper.
Jäs ca 45 min under bakduk.
Ugn 250 grader.
Sätt in limporna och spraya lite vatten innan du stänger luckan..
Grädda 5 min och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda 25-30 min till ( i vår ugn räckte det faktiskt med bara 20 min till!)
Låt svalna på galler och sedan njut!
Har ni tagit fram fjädrar hemma?
Dessa neutrala gör sig så fint långt innan påsk tycker jag och nu går det dessutom mot påsken med stormsteg, helt galet...
Snart helg igen och jag ser riktigt mycket fram emot Melodifestivalen på lördag faktiskt (mer än vanligt).
Många bra låtar som ska bli kul att se igen.
Har några favoriter som tävlar som jag älskar att springa till...
Och när jag går lyssnar jag på poddar där jag hittat en ny favoritpodd nu senaste veckan.
Ska tipsa om det en annan dag.
Vore kul att höra vad ni lyssnar på...
...lyssnar ni på poddar?
Kram och Hej!
1 kommentar:
Det där med skogaholmslimpan får nostalgin att hicka. Tänk en falukorvs macka och choklad på skidturen ojojoj.
Stackars Frans det ska då alltid vara nåt trubbel, hoppas att allt går bra för jag gillade den låten.
Tycker det är så skönt när det är tyst så jag lyssnar sällan på nåt.
Ha det gott
Kram Meta
Skicka en kommentar