lördag 5 mars 2016

Kladdkaka dulche de leche


Hej där.

Ska ni kanske baka något snabbt och gott i helgen så har jag ett litet tips här.

Denna ska dock göras dagen innan så lite framförhållning får man ha.

Kladdkaka med dulche de leche.

Hur gott som helst!


Idag har jag jobbat och sen varit ute och sprungit och nu känner jag mig lika dimmig i huvudet som det är ute.
Hela jag skriker efter ljuset och solen.

Det är så lite jag behöver men ändå så svårt att framkalla...haha...

Nåväl.

Lördag och kravlöst och bara mysigt väntar.



På köksbordet är det en salig blandning av det jag vill ha där just nu.
Allt från min butik utom fatet med kakan som är Mateus.


Dulche de leche som rinner krämigt ut i mitten...

Här har ni receptet.

Kladdkaka med dulche de leche

3 ägg
knappt 4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk (dulche de leche, den färdigkokta som finns på bakhyllorna i matbutiken)

Rör ihop ägg, kakao, socker och mjöl och häll sedan i det smälta smöret i omgångar medan du vispar till en jämn smet.
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter och häll i hälften av smeten.
Bred ut kolasmeten (dulche de leche) i ett jämnt lager över chokladsmeten och hälls sedan på resten av smeten så att det täcker hela kakan.

Grädda i 175 grader i ca 30-35 min (det är en lite tjockare kladdkaka, men sen sätter den sig i kylskåpet så grädda inte längre!)

Serveras kall från kylskåpet med grädde.

(Recept från Fikastunder)



Trevlig helg!

1 kommentar:

UlricaA sa...

ÅH lät gottigt! måste provas!