torsdag 16 oktober 2014

Vit kladdkaka med aprikosmarmelad


 
God Morgon.
 
Innan jag sätter igång med blommorna här idag så tänkte jag bara skriva ner det där receptet jag skrev om häromdagen.
 
Denna bakade jag i söndes och den var såååå god! Tjockare än en vanlig kladdkaka och helt perfekt krämig. Ja nu förutsätter det kanske att man gillar vit choklad för att älska denna men DÅ är man hemma!
 
Vit kladdkaka med aprikos
 
3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
200 g vit blockchoklad (spara lite till gareringen)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Garnering; smält aprikosmarmelad ca 0,5-1 dl, lite creme fraiche till kanterna
 
Ugn; 225 grader
 
Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret.
Hacka största delen av chokladen och rör ner den i det smälta smöret och låt även det smälta helt.
Ta kastrullen från plattan,
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
Vänd sedan ner det i äggsmeten växelvis med smör och chokladblandningen.
Rör bara så att allt blir blandat och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 min.
Kan behöva täcka kakan mot slutet om den får för mycket färg.
Låt svalna i formen.
 
Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en kastrull.
Pensla den sedan över den kalla kakan.
 
Bred creme fraiche runt kanterna och strössla över den rivna vita resterande chokladen.
 

 
Enjoy!

1 kommentar:

Ett ögonblick sa...

Åh så gott!Dessutom älskar jag vit choklad och kombon med aprikos låter perfekt!! Det här receptet tackar jag för och sparar, blir perfekt till helgen då alla barnen kommer hem.

Ha en fin dag!!
...och Tack för en inspirerande blogg.
hälsningar lisa