fredag 13 april 2012

I svart och vitt och lite tankar...


Hej Fredag!

Hoppas ni har det bra där ute och har trevliga planer för helgen!

Idag blir det bilder från min senaste omskyltning...

Den går i svart och vitt och innehåller bla silkeslampor i vitt och svart, supersnygga mattor från Nordal, härliga rejäla dörrmattor i gummi också de från Nordal, marockansk keramik mm mm...

Alltid lika roligt att förändra i skylten.


 Jag brukar inte skriva om negativa saker här på bloggen men ibland är det svårt att låta bli,
att bara tiga och ta emot...

Det är så otroligt mycket positiva saker med att ha en blogg och man får så mycket fin respons tillbaka.
Det är därför man håller på vecka efter vecka, månad efter månad, ja år efter år...
 Man bjuder på sig själv och hoppas att det ska uppskattas vilket det också gör.

 Tack ni söta goa som tom skickar mig mail bara för att tala om att ni gillar bloggen och att ni bakar recepten osv.

Tyvärr, som med det mesta annat här i livet så finns det ju negativa sidor också.
Avundsjuka är en sådan sak.
Den fula feta avundsjukan!

För det mesta bryr jag mig inte för man får leva med det helt enkelt, man får inte sticka ut för då finns det de som tror att man är något, man får inte visa fina saker för då ska det letas fel osv. 
Men även om jag bestämt mig för att inte bry mig så det är väl klart att man blir ledsen ibland. Man är ju bara mänsklig.

Och framför allt,
så känns det ju så tråkigt.

Men detta var en parentes bland dessa bilder. Jag ville bara skriva det idag för faktum är faktum och det är ofrånkomligen trist, men jag är såååå glad för att ni ändå är så många som uppskattar det jag gör.
Tusen tack för att ni finns!!!Blåvinge, myrcine i matta vita krukor med lejonhuvuden
 och de snygga lädermattorna...
Vackra ljusflaskor från PB Home.
Antingen häller man i vatten och lägger i någon liten blomma, färgar vatten eller bara har flaskan som den är med ett enkelt tänt värmeljus...Ha nu en riktigt mysig och skön fredag!
Och tack för allt positivt ni ger!

KRAM!

31 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, först å främst, jag har sagt det många ggr men säger det igen, din blogg är en fröjd, så vackra och lockande bilder, om det så är nya produkter, bakverk el blommor, du har verkligen DET, ett sinne utöver det vanliga för det du gör och du är bra på det du gör!!! Om ngn är avig och elak så är det just pga det du själv säger-avundsjuka! Men den kan göra ont, jag vet, det finns gott om missunsamma avundsjuka människor i denna värld,( Även i den verkligen världen, jag har fått erfara det ett par ggr..) en del spottar ur sig elakheter el en annan metod, ignonerar helt det man gör och bloggen i sin helhet, el i ditt fall, din verksamhet!...TUR att det finns vänliga människor också!!! Keep on blogging och uppdatera din smakfulla butik, du gör det så bra!!! En fråga, jag har länge varit lur på en sån väska i plast, men jag hann inte sölig som jag var, kommer orange in igen???? Ha en bra helg och som vanligt, mycket smakfulla nya saker, den där PB home flaskan är skitsnygg!!! Mari.

Anonym sa...

Tack för en fantastisk blogg! Du inspirerar och gör mig glad! Du är dessutom duktig på att uppdatera ofta. Fortsätt det du gör, det lämnar fina avtryck! Lisa

Emma sa...

Hej Mariette, vet du vad? Jag blir stolt av att du vagar satsa och att affarer inte bara forsvinner ifran var lilla by. Jag kanske inte langre bor kvar men hemma ar anda alltid hemma...

Ang det negativa - ja, det sager mycket mer om den personen an vad det gor om dig!

Om du har nagra Hinza vaskor kvar sa ska jag be mamma komma inom eftersom de kommer hit nasta vecka...

Sta pa dig!
Emma G (Knared/Sheffield)

Anonym sa...

Usch, vad trist det är att höra att vissa lägger tid på att sprida sina negativa åsikter. Jag tycker jättemycket om din blogg och du verkar vara en helt enastående människa, alltid i gång. Så...HEJA DIG!!/Mia

Anonym sa...

Vackra bilder! Tråkigt med elaka kommentarer, förstår verkligen inte varför. Svårt att stå emot, men vi hoppas att vi andra (glada kommentarer eller bara glada läsare!) väger upp! Trevlig helg!/Susanne

gamla skolan sa...

Usch vad ledsen jag blir mariette när jag läser dina ord , jag vet inte vad du har råkat ut för , men det finns gått om avundsjuka bittra människor som inte har förmåga att skapa sig ett eget liv . Jag har själv råkat ut för detta , och det gick ju så långt så att jag till slut polisanmälde för förtal . Jag fick reda på vem det var ( den som jag anade ) Och det slutade .
Försök släpp det och fokusera på alla vi andra som gillar det du gör , som njuter av din fina blogg och vackra hem och butik . Jag tror att vi är fler :)
Stor varm kram // Susanne ♥

Anonym sa...

Så här är det Mariette, "de" är bara avundsjuka på dig för att du är så duktig och har en jättebra blogg.Fortsätt du med det som du är bra på, du glädjer och inspirerar ju så många fler och försök att strunta i alla negativa människor. Jag har tittat in på många bloggar i din stil och din är BÄST tycker jag!
Carina

Rut och Signe sa...

Hej! Fy sjutton så j...gt helt enkelt. Men man får allt lära sig att avundsjukan finns bland oss och gör sig påmind ibland. Tur att allt det possitiva överväger i alla fall. Lät dig inte slås ner av dessa människor som själva antaglige mår dåligt i själen.

Ha en härlig helg! Du är in inspiratör! Kram Marie

Anonym sa...

Följer dej varje dag,lika trevligt att läsa det du skriver och kika på alla fina saker du har till försäljning.
´
Tack för alla goda recept du delar med dej, har provat det mesta med gott resultat. TACK!!

Det är den VÄRSTA eller SÄMSTA sjukdom vi har, den svenska avundsjukan!

Må så gott!

Bettan

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Mariette!
Vad tråkigt det är med människor som bara sprider tråkigheter omkring sej.
Försök att inte bry dej(lättare sagt än gjort:).Gillar din blogg mycket, tycker att du har en sån snygg stil på allt du gör.Tycker bara att du ska vara stolt över din butik, blogg och det du gör.
Det är så roligt att kika in till dej och inspireras.
Skrev faktiskt lite om detta på min blogg idag, för att jag fått ett par tråkiga kommentarer.
Man blir ju faktiskt lite ledsen, och det kanske är det dom vill.
Önskar dej en härlig helg.
Kram Anette

Lantliv i Norregård sa...

Hej vännen:)
Du är inte bara duktig på det du gör du är vacker oxå:)) Det kan ju göra avundet än värre...
Det är så svårt för en del att kunna glädjas med andra som det går bra för, du är något speciellt!!!
Fortsätt med det:))

Varm kram Malin

Norrfrids Eija sa...

Tänkte just på samma sak som Malin här ovanför, att du inte bara har god smak, en framgångsrik butik, en snygg blogg - du själv är snygg, smart och ödmjuk också! Allt i ett paket liksom! Sådant kan vara svårt att smälta för missunnsamma personer. Nej stå på dig, lyft på hakan och skaka av dig det negativa, vi är mååååånga här ute som följer dig och läser dina ord här DAGLIGEN! Vi gillar hela ditt koncept så fortsätt i samma anda!
Kram Eija

Anonym sa...

Hej Mariette!
Jag har varit i din butik en gång för ganska längesedan men sen kikar jag in på din blogg då och då för den ger mig sån glädje, den skänker du genom att vara just DU.
Som någon skrev så har du DET i dig, du kan din grej och du gör det du är bra på.
Den person som är avis, gör ju också det den är bäst på att vara en sån avundsam människa som finns i vårt samhälle, tyvärr.
Istället för vara glad över vad du skänker oss, dina recpet, dina underbara bilder och så vidare.
Förstår inte heller om nu denna avundsamma människa liksom inte bara droppar dig i sitt liv, om det nu är retsamt. Nä personen gör inte det för mitt i detta så föder du ändå den människan genom just vara den som personen i fråga kan vara avundsjuk på.
Så även där ser du att du tillför.
Du är och ska vara den du är och göra det du är bra på, jag har inte innan tackat dig för jag får lov läsa din blogg, titta på allt underbart, få lov bli glad, få inspiration.
Mitt i detta så är du en vacker människa med och det kan ju också reta folk, hi hi.
Men du ser jag och många andra är så glad över att du finns och jag hoppas att den som är avundsam en gång kan få ett bättre liv genom att arbeta bort det hos sig
Alla är vi inte lika och ska inte så vara, man måste få lov sticka ut. Man måste som medmänniska se att folk kan lyckas mer eller mindre bra, men vi är ändå värda.
Ja, jag ville bara skriva av mig för det är så jobbigt med avundsamma människor och sen lider jag oerhört med dem också, önskar det fanns en medicin mot det och ja, det gör det kanske?
Även om vi inte känner varandra så vill jag sända dig en stor kram!
Lotta i Markaryd

Anonym sa...

Hej

Här sitter en Qvinna som är beroende av din blogg
Har ingen egen blogg
Men följer dej här och njuter!!
Heja på Heja dej

Kram från Louise i Vänersborg

STENLYCKA sa...

Vad förfärligt det är med avundsjukan, som finns lite överallt i vårt land. Varför kan man inte glädjas åt när någon är duktig och det går bra för den. Tycker det är så tråkigt att höra att kung Jante även har besökt dig.
Jag älskar att besöka din blogg och njuta av dina vackra bilder och även handla lite då och då i din fina butik. Hoppas jag kan komma till din butik live någon gång.
Skulle vara så roligt.
Ha det nu så gott, många varma kramar till dig goa Mariette!
Raina

Johanna Stålros sa...

Fantastiska bilder- och silkeslamporna är ju ljuvliga!!! Ja denna avundsjuka...men sträck på dig och låt det bara rinna av dig, för din blogg är en fröjd att besöka och ta till dig av alla positiva kommentarer- you rock!!! Kram

UlricaA sa...

Du är så fantastiskt duktig Mariette och jag som följer dig på lokalt håll minns den gamla butiken och ja ..det har ju hänt en del. Sträck på dig, ta åt dig åt den äran! Avundsjuka är nog bästa beröm....men gudars vad ont det gör! Själv har jag för första gången på flera månader känt en tacksamhet ikväll över hur vi bor och hur vi har det, andra människors avundsjuka har just gjort den bilden nattsvart i flera månader...det är så tråkigt. Förstör så mycket. Ont gör det, men som sagt, det är synd att låta dom förstöra....ha en härlig helg! KRAM!

AnnaHelena sa...

Otroligt! Men inget att bry sig om, såklart! Skaka av dig bara.

Din blogg är en av de absolut bästa, enligt mitt tycke! Jag blir alltid glad av dina inlägg. Gillar din stil, din smak och din positiva och ödmjuka framtoning. Keep on going! :)

Kramar // AH

House number 11 sa...

Jag tycker att du och din blogg är så fantastiskt underbar! Jag får så mycket inspiration här hos dig och jag tycker om det du skriver! Ja, jag är så glad att du skriver och bjuder på dig själv och din tillvaro!
Ha en underbar kväll, fina du
Kram Jenny

Helen sa...

Vad tråkigt att du fått känna av den tråkiga avundsjukan. Jag tycker att din blogg är rolig och inspirerande att läsa och jag känner ingen avundsjuka när jag läser sin blogg. Tråkigt att de som är avundsjuka inte bara låter bli att läsa bloggar de inte tycker om.

Anonym sa...

Hej Mariette!

Bra att du ändå säger att nån skriver taskiga saker till dig så vi som älskar din blogg får veta.
De är säkerligen personer som inte har förmågan att kunna glädjas över andras framgångar de är bara avundsjuka. Där hemma i hålorna i södra Halland är det ju en del såna personer som inte har lyckats göra särskilt mkt av sina liv. Jag minns när jag bodde där hemma i V-p o sen flyttade o vilka kommnentarer man fick. Sträck på dig bara o du vet att du är någon :) Du är en modig framgångsrik tjej som vågat satsa. Lantisarna vågar oftast inte det!

tack för dina härliga inlägg

MVH

Våxtorps Marina i Malmö :)

AnnaKarin sa...

Mariette,
Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Du är helt fantastisk!! Enkel, jordnära, otroligt god smak och en stor inspiratör!! Avundsjuk? Näe, men jag skulle typ ge min högra hand för att leva som du gör. Det är ju min innersta dröm. Men jag gläds med dig istället och njuter av att få titta in i en dröm i alla fall ;-)
Stå på dig!! Du är helt enkelt bäst!!!
Kramar från Anna-Karin, Uppkands Väsby

Anonym sa...

Gokväll, kära Mariette!

Din blogg är en glädje att kika in i man får såna glada "vibbar" och känner sig upplyft av dina fina bilder med bl a recept osv.

Avundsjuka känner jag igen har en av mina nära som alltid varit/är avundsjuk på mig;(( Det gör mig ont långt ner i hjärtepipen att läsa detta. Stå på dig och försök ignorera vet själv hur svårt det är. Du har mitt fulla stöd!

Tack för att du finns och sprider sådan glädje och ljus kring dig!

Fradags-och helgkramar
Renate

LantlivsAnette sa...

Åhhh så mycket fint du har i din ljuvliga butik !! Jaa, tyvärr så är det ju så att det finns avundsjuka människor, jag har bittert fått känna på det jag också..speciellt då jag hade butik..ibland undrar jag om det var därför som vi var tvugna att sluta med butiken, jag stack ut för mycket helt enkelt..missunnsamhet och avundsjuka är det värsta som finns..

Kraaam Anette

No.15 sa...

Hej Mariette!
...Fokusera bara på det som är bra...det andra bara tar kraft! Du är duktig på det du gör! Läs de positiva inläggen från oss medsystrar!Ha en fin helg!
Kram Marie

designofluna sa...

Det finns alltid människor som är missunnsamma (stavas det så?)ooch inte kan glädjas åt någon annans framgångar. Det är ju oftast osäkra människor som känner sig hotade. Det är trist att dessa ska få ta energi från dig, men jag vet att det kan vara svårt att bortse ifrån. Keep up the good work!
Kram Malin

Älfgärdet sa...

Äntligen har jag fått tid till att titta in lite i bloggvärlden igen! Du har en av de bloggar som faller mig mest i smaken. Finner alltid något som inspirerar mig. Denna avundsjukan som tittar förbi ibland har jag lärt mig att försöka hantera. Den är också nära besläktad med energitjuvar som dyker upp här o där. Men jag har blivit ganska bra på att släppa tanken om det som orsakar en nagg i välbefinnandet. Låter det helt enkelt rinna av mig som vatten på en gås & tänker att det är inte hos mig problemet ligger. Det är synd om människorna ;). Lärde mig på en Feng shui-kurs en gång att med tanken sätta problemet i en såpbubbla & blåsa iväg, till slut brister bubblan o dimper ner men då brukar problemet ha löst sig själv. Nu blev det lite flumflum som vissa skulle säga :)). Önskar en mycket trevlig helg!

Jeanette Hornbeck sa...

Sånt gillar vi inte, stackars de som mår så dåligt och har så dålig självkänsla att de behöver gå på andra. Sådana människor försöker bara stjäla energi.
Stor kram till dig, du är toppen.
Kram Jeanette

vita drömmar och svarta tassar sa...

Sträck på dig för att du lyckats här i livet dom som kommer med negativa vibbar är dom som mår dåligt för dom inte lyckats här i livet...bittra och avundsjuka...

önskar dig en ljuvllig helg!
kram wivi

Anonym sa...

Håller med alla andra som har skrivit kommentarer.
Jag blir så glad över att läsa din blogg och att du vill dela med dej av allt, det ger mej så mycket inspiration och glädje. Så hoppas verkligen att du fortsätter med din blogg
Trevlig Kväll och en stor kram från Katarina

Floristen Flora sa...

Vi är många som tycker om dig, var snäll och tänk på det när det gör ont.