måndag 6 september 2010

Måste förklara...


Dagens bild...
I hallen på ovanvåningen, är det vitt, vitt, vitt... Inget  jag tröttnar på i första taget som med allt annat som är fint ett tag och sen vill jag byta...

Heeej!

Ja, tänk så var det måndag igen!
Ny vecka och nya planer! Man får väl se om man hinner med allt denna vecka som man tänkt eller om det blir hälften och så är man nöjd med det ändå!

Eftersom det där med cykelfesten är oklart för en del så tänkte jag förklara hur det går till. Och sen är det nog bloggat om det...

Först måste någon ta på sig att fixa och hålla i det hela. Skriva inbjudningar och lägga i alla postlådor runtom byn till folk som man tror/hoppas vill vara med. Ju fler som är med ju roligare och även blandade åldrar! När man anmält sig och betalt in för att vara med så får man så småningom reda på om ska bjuda på förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Även hur många man blir på ens "bjudning".  När dagen för festen är så får man tre kuvert som ska öppnas på bestämda klockslag. Där står i varje kuvert vem man ska cykla till för respektive rätt. Alltså är det olika människor man sitter ner med till alla rätterna, det är riktigt spännande kan jag lova! Efteråt möts alla på lämplig lokal med musik osv.

Kanske något för fler att dra igång hemomkring?!

Önskar er en skön start på nya veckan!
Vi tänkte gå på bio senare dag. Barnfilm med Erics kompis och hans mamma!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Mariette!
Ja det kanske förklarar att jag kör med vitt:) Det håller i längden även om man återkommer med färg i mellan åt sedan. Härlig hall ni har, snygg golv!
Vår hall uppe har jag inte visat ännu på bloggen och det ska ni vara glada för. Det är nästa projekt...
Gillade din poncho skarpt har sett att de är populär igen. Cykelfest verkar kul och galet:)
Ha en mysig biostund!
Kram Anna

Unknown sa...

Låter hur festligt som helst, vilken kanonidé!

Kram Catta

purple area sa...

Tjusig hall!!

Paula sa...

Lovely blog and beautiful images - I'll definitely be back! x

Designe sa...

Åh det låter kul med cykelfest! Låter som vår matstafett fast utan cykel! Ha så trevligt och ha en fin vecka! Kram :)

Solsjö - Under en vind sa...

Snyggt och hållbart med det vita, som sagt man tröttnar inte!

Hörde av jenny att cykelfesten blev lyckad, alltid roligt! Här har det arrangerats cykelfest i säkert 20 år, men nu har det upphört och ungdomarna runt 20 strecket har en egen variant.

Kram kram!

Viola sa...

Ska vi på samma fest...:-) här går den av stapeln för 12:e året..vi ahar varit med de sista 4 åren och det är en kanonrolig fest..vi har som vanligt förrätten och cyklar hem med tre par som som vi aldrig träffat...som vanligt kommer jag göra ett inlägg om denna kanontillställning...i år är vi ca 150 st som deltar...hoppas dagen varit bra,

kramen

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Men vad kul det låter, har aldrig hört talas om det innan...

Ha en bra kväll!
Kram Malin

Betty sa...

Har hört talas om de där cykelfesterna som ibland tycks sluta med både ett o två blåmärken (men det kan det ju vara värt med tanke på hur roligt alla tycks ha på dessa tillställningar).

Hoppas även du får en fin vecka.
Kram Betty !

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu ramlade alla tio-öringar ner, så jättefiffigt ni ordnat det. Måste vara väldigt kul och cykla runt. Och spännande med all maten.
Gillar din hall också
Kramar
AnnaMaria