fredag 10 september 2010

Bland det skönaste i September

Bland det vackraste som finns i september är väl ändå höstanemonen.
Den är helt ljuvlig, och den vill inte växa i vår trädgård...(!)... Jag har försökt att plantera den på våren, på hösten, på olika ställen... Men nada, nix... Fast jag ger inte upp! Korten tog jag i mammas trädgård idag morse.

Idag är det lite mer höstigt. Lätt duggregn och moln, men stilla i luften och riktigt skönt och behagligt.
 När det regnar är det som att allt blir lite grönare, lite mer lysande och friskare...

Och så är jag riktigt sugen på att baka något smaskigt till ikväll, får väl se vad det kan bli...äppelpaj är ju inte så originellt i dessa tider, men ack så gott! Man ska ju passa på när det är säsong också!


Kolla vilken stil jag har när jag plockar plommon..*hihi*... "Usch, jag vill inte bli blöt i håret stil kallas det!"

Så mina vänner, jag önskar er en riktigt fin fredag!

Kram Mariette

11 kommentarer:

Mejrams! sa...

En riktigt skön fredag önskar jag dig också. Håller med dig om att höstanemonerna är riktigt vackra, så konstigt att de inte trivs hos dig. Jag upplevde mina nästan som riktiga ogräs. Du verkar ju ha provat det mesta men det jag kunde se, så var det att de växte bäst i den djupa mulliga jorden med god dränering. Bara på det igen!/Kram Merja

fröken knopp sa...

Ja visst är de underbara Mariette,...mm... De jag satte i höstas lyckades inte heller..Så nu i Höst fyllade jag Zinkhinkar med skönheterna istället.. Perenner i krukor funkar ju minst lika bra!!

Sen när frosten tagit dem gör jag ett nytt försök med att få ner dem i jorden o ser om de vill komma tillbaka..:)

Hoppas att du får en underbar helg!!
Kramar Elin

gamla skolan sa...

Visst är det vackert med höstanemoner , jag köpte 2 vita och 3 mörkt rosa , som står och väntar på mig , för att planteras . Då hoppas jag på tur med mina , jag trodde dom var lätta att få att ta sig !? Önskar dig också en riktigt mysig helg , med mycket äpplepaj ! Kramar Susanne ♥

Huset vid ån sa...

Hej!

Höstanemonerna var verkligen vackra, ser så rena o fina ut....
Och mums vad gott med plommon, det kan vara värt att få lite vatten i håret...Fniss!

Det känns som att det är många blommor som trivs nu när det är lite svalare o klarare luft. Min New dawn ros har jag väntat på i sommar att den ska komma igång. Men inte förrän nu så verkar den må bra.....

Trevlig Helg! Kram T

Vintage House sa...

Hej
så underbart vackra bilder...
Hoppas det blev en smarrig äpplepaj:)
ha en härlig helg
kram
sandra

Stjärnor & Champagne sa...

Hihi vikken stil du har i plommonträdet:) Många fina bilder...Här har vädret varit trist idag också. Jajaja det kommer bilder, promise hihi från nya huset. Ha det gott/ Kramkram Anne

Rosenvit sa...

De vita höstanemonerna är nog lite kinkiga. Här vill de inte heller bo, har också provat det mesta. De rosa däremot spider sig som vinden.
Plockarstilen gör sig på bild. Hoppas pajem blev god.

Härlig helg!
Anna

Stina sa...

Mmm, vilka härligt "krispiga" bilder! Att plocka plommon såg ju verkligen avspänt ut (fniss)...

Trevlig helg!
S.

Anonym sa...

mmm vilken fin kofta, vart har du köpt den??

Spirande grönt - sa...

Visst är höstanemoner helt ljuvliga! Har du provat sorten Anemone tomentosa 'Robustissima'? Tomentosasortenerna är mycket lättare att komma överens med än t.ex vita kinkiga 'Honorine Jobert'.

Ha en fin vecka,

Rebecca

Anna Stenberg sa...

Fina bilder! Men jag trodde faktiskt att det var omöjligt att misslyckas med höstanemoner! Är inte det ogräsvarning på dem på dina breddgrader! Såg ifs nu att det var ett gammalt inlägg så i år kanske (håller jag tummarna för!)det går bättre!