lördag 27 februari 2010

Dukat för lördag!

Hej alla söta rara!


Ja, som ni ser så har jag bakat...Budapeststubbe,- och den är rysligt god!

Tycker att en sån godbit kräver en ros som dekoration! Jag har liksom en fallenhet för att slänga in en blomma här och där, (av någon outgrundlig anledning?!) Man äter ju lika mycket med ögat som sagt...


Dukat för gäster.
Här ser man in i köket och där har vi inget köksbord, - finns inte plats till det. Men vi sitter bra i "spisrummet" som vi kallar det och är vi riktigt många dukas det i stora rummet.

Just att duka tycker jag är det roligaste, även om jag gärna gör det enkelt så ska det ändå vara något litet extra när det är kalas.



Här kommer receptet om ni blir baksugna!


Budapesttubbe


Botten; 4-5 äggvitor

2,5 dl socker

200 g hasselnötter

1,5 dl snabbmarsanpulver

Vispa upp vitorna, tillsätt socker under vispning och vispa till hårt skum. Hacka nötterna och blanda med marsanpulvret, vänd ner i äggsmeten. Smörj ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred ut smeten till ett jämnt lager över hela pappret. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12-15 min. Låt svalna. Vänd botten upp och ner på ett annat papper och dra loss ovanpappret.

Fyllning;

3 dl vispgrädde, 1 burk mandarinklyftor och ca 250 gr färska jordgubbar (eller vad man nu får tag på för bär!) Garnering; 50-100 gram mörk choklad.

Vispa grädden, låt mandarinklyftoran rinna av väl och skiva jordgubbarna. Bred grädde över botten och strö över frukt och bär. Rulla ihop som en rulltårta och garnera med smält choklad mm. Ställ svalt.


Nu är det bäst jag sätter fart! Trevlig lördag!

15 kommentarer:

UlricaA sa...

där är nåt som är fantastiskt gott!!!!!! Helt sagolikt!!!! Ha en jättehärlig lördag, själv fick jag vårkänslor och täckte av mina pelargoner, och faktiskt var där nån enstaka som var grön inuti fortfarande, helt osannolikt! Sen fick jag planterat lite fröer oxå, så nu är våren välkommen!!!!

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Mmmm... vad jag blir sugen på något gott. Kanske får fixa till en längd nu när jag har fått receptet från dig. Tack så mycket.
Vilken fin dukning! Blir trevligt för gästerna att sätta sig vid det vackra bordet.
Ha en trevlig kväll!
Kram Raina

rosenskära sa...

MUMS! Vi åt Budapestrulle på jobbet förra fredagen men med hallon i stället för clementiner - jättegott.
I eftermiddag har Alicia och jag bakat jordgubbsmuffins med citronmelissfrosting - vaaansinnigt goda!

P o K
Lena

Spirande grönt - sa...

Vilken vacker uppläggning! Nästan synd att äta upp:)

Rebecca

Malin sa...

Vilken underbar dukning och dekoration av bakverk!!! Blir ju sugen på att fixa nåt extra själv. Ett febrigt 2-årskalas idag blev absolut inget mer än "det vanliga". Men 2-åringen är nöjd och det är väl det som är huvudsaken!

fröken knopp sa...

åhh jag bara älskar buddapest...jag har aldrig prövat o baka dem själv men det ska jag absolut göra..!! Lät ju inte så svårt...:)

Hoppas att ni har en underbar kväll!!
Kramar Elin

Sjovillan Susanne sa...

Mums vad gott det ser ut och rosen blev pricken över i :)jätte fint med flaskorna med blomma i Alltid trevligt med fina dukningar vi äter ju med ögonen också .
Önskar er en trevlig kväll!

n o r d i n g å r d e n sa...

Otroligt vackra bilder på din stubbe, som du bakat själv?!! Skickligt! Undrar om jag skulle våga mej på en sån, tror inte det...och sån läcker dukning i grönt o cerise och dina foton ser lika goda ut!! Mari.

Lärarbostaden i grönskan sa...

Åh, den där budapeststubben var lika vacker som den såg god ut! Och vilket fint kök ni har fått till:)

Kram

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad fint du har gjort och vilken underbar blogg du har! Bara ääälskar den! Hit kommer jag tillbaka.
Ha en mysig lördag!
Kram/ Anna

Annika Christensen sa...

Ja den vill jag baka...
Så fint du har gjort.
Hoppas att kvällen var trevlig.
ha en skön söndag
Annika

Inspiration i vitt sa...

åååå så gott det ser ut och jag bara älskar sånna stubbar. Du har gjort sååå fint och visst ska man äta med ögat oxå. Ha en fortsatt trevlig helg och kram på dig/Ingela.

Karin A sa...

Hej Mariette!

Mums - det både låter och ser farligt gott ut. Visst äter man med ögat också. Hoppas det blev lyckat igår, vackert dukat var det ju i alla fall. ;)

Kul att se lite glimtar från köket. Det ser underbart vackert ut med pärlsponten, fönstret och korgar och andra detaljer.

Just nu håller jag på att hjälper min mamma att planera om hennes kök. Det är verkligen kul men krävande med köksrenoveringar!

Ha en skön söndag!
Kramar Karin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för receptet, Budapeststubbe är såå gott. Det blir så fint med rosor som dekorationer.
Gillar ditt kök!
Kram,
regina

Vit som snö sa...

Den såg både god o fantastiskt vacker ut! Ska ta o skriva av ditt recept o prova det.
Kram Cilla