söndag 21 februari 2010

Birdie Nam Nam...


Vi skottar snö och skottar snö...och jag måste jag erkänna att jag tycker det är riktigt roligt;))!! Träningsvärken i magen skvallrar om att man gör annan motion än man är van vid!

Men vi har även gjort fågelgodis idag av smält cocosfett, nötter och solroskärnor. Fint att hänga ut i ett träd, och mums för fåglarna. Superlätt pyssel för sportlovet kanske?

Snöret tog vi från den gamla burken som jag blev så glad över när jag fann. Säljer nyproducerade i zink i butiken, från Trendcompagniet, det är ju modernt med såna nu som förr (!!!), men denna gamla raritet är en liten klenod för mig...härligt nött och fina vårblommor på.


Och så har jag äntligen fastnat i en bok (det var så länge sedan, men egentligen älskar jag att läsa!).

Tog mig själv i kragen och bestämde att jag skulle läsa "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson,innan den ska gå på TV...Så dagens uppmaning blir; har ni inte hunnit;- läs den!

14 kommentarer:

UlricaA sa...

Ja det kanske man skulle göra...vi har matat ut 100 kg fågelfrö i vinter.....men det hade väl kanske varit lite käckt att göra såna formar och mata dom faktiskt...och den boken började jag läsa men tog mig inte igenom den, kanske man skulle börja igen?
Ha ett gott sportlov..!
Kramar Ulrica

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Visst får man smotion av allt skottande =) Såna fina fågelmatsportioner gjorde jag förra året också. Det var som o klä julgranen ute fast det var äppelträd =)

ha en härlig söndag em. Kram Pirre

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Ja nu är det viktigt att mata både fåglar och rådjur, dvs om man bor så att det är möjligt. Rådjuren måste ju få sin mat på rejält avstånd från vägarna. Våra äter sååå duktigt och ibland tassar vi tyst för att inte skrämma dem när vi ser att de är framme.
Hoppas era småfåglar uppskattar den goda maten!

Massor med snö här också (43 mil söder om Stockholm) och nu kommer det visst lite till.

Skön söndag!

Viola sa...

Har läst hela trilogin och den första är bäst, har slukat Jungstedts: Den mörka ängeln, tog två dagar...sträckläste, kan verkligen rekommenderas, småpipperna hos dig måtte varit lyckliga idag, KRAM

Helen sa...

Hej!
Man är helt mörbultad efter allt skottande nu tycker jag. Vi får verkligen inte glömma de små fåglarna, stackarna. Era fåglar fick verkligen en fröjd för ögat också när de kommer på middag.
Kram/Helen

fröken knopp sa...

Era fåglar måste trivas!! Vilket Kalas!!

Här matas de små också..äppel o massor av frön..

Hoppas att du får en bra start på veckan imon!!
Kramar Elin

Ingelas tradgard sa...

Ingen dum ide att ta tillvara på kokosfettet som införskaffades i julas och ej hans med att användas, blir morgondagens pysselkväll för sportlovet är slut. Ha de gött!!

Annika Christensen sa...

Samma här - skottar och skottar och fyller på fågelmat.
Tror att ni har mer snö än vi.
Mina fåglar äter de egna smällta fina fågelmaten, undrar varför.
ha det gott
Annika

Marie Louise sa...

Vilken rolig ide till fåglarna, de får nästan lite stylat i trädet!
Ha det bra! Marie..

lottens vita och gröna sa...

åhhh dina pippisar har verkligen myspysar vinter, mums för dom!
ha det allra goast nurå med den boken, varmkram lotten

Marie - Systrarna sa...

Får man smaka...;-) Skämt åsido, men den ser faktiskt riktigt mumsig ut! Ni får glada fåglar som sen kommer att hjälpa er med att äta upp alla skadeinsekter i trädgården.
Ha en fin vecka!
/Marie

Hanna sa...

Ja ,det behövs väl nu.
kram
Hanna

Bitte sa...

Vi har haft tur och sluppit skotta på sistone, det har inte kommit så mycket snö här, tack och lov!

Vi gjorde också liknande fågelgodis före jul, men det är dags att göra nytt! De små stackarna behöver nog all mat de kan få i sig när det är såhär kallt.

Ha en fin måndag!

Kramar
Beatrice

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilekn fin fågelmat! Hoppas era fåglar har vett att äta med ögonen också: ) det var ett mycket smakfullt fågelbord! Ja, skotta kan faktiskt vara riktigt kul ibland, såvisa man nte har mycket att skotta och måste stresskotta kl 4 om mornarna, men annars kan jag faktiskt hålla med dig... Mari.