tisdag 5 maj 2015

Ett väldigt blandat inlägg.


 
Jamen tänk...
Att en stjälk rabarber kan vara så himla vacker...
 
Jag råkade bryta av en när jag hackade land och inte kan man slänga den, och inte direkt baka en rabarberkaka på en stjälk heller, men njuta av den på köksbordet går utmärkt!
 
Jag har två olika sorters rabarber hemma och denna har den rödaste finaste av stjälkar men tyvärr vet jag inte vad det är för sort...
 

 
Denna kakan är en klassiker i vårt kök.
Så har ni inte provat att baka den så kommer receptet här igen för er.
Det var nämligen sisådär i bloggens början som jag lade ut receptet, men den är en stadig favorit som nästan fastnat i huvudet och ingredienser till den har jag alltid hemma.
 
Varsågoda.
 
Bärkaka med vinbär
 
150 gram smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
2-3 dl röda vinbär
 
Rör smör och socker till en smidig massa.
Tillsätt ägg, mjöl och sist mannagrynet.
Tryck ner degen i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Tryck sedan försiktigt dit bären med handflatan (otinade om de är frysta)
Grädda i 200 grader i 25-30 min.
Servera med vaniljvisp.
 
(Smakar som en kaka med mandelmassa, inte av mannagryn!)
 
 
Idag kom efterlängtad leverans av Baliparasoll.
Tyvärr tog de vita slut omgående.
Jag vet att det inte finns fler att få hem förrän tidigast i juli.
Svarta finns det dock kvar av ännu...

 
Ett blandat inlägg som sagt.
 
Kram och hej!


Inga kommentarer: