Ljuvlig lavendel och aster...
Lavendeln blommar för fullt nu i trädgården och astern får man ännu så länge köpa om man vill ha (denna kommer från Holland). Men mitt lilla tips idag är att när blomsterbutikerna böjar sälja sina sommarblommor, köp då en asterbox och plantera i rabatten/grönsakslandet. Det gör jag varje år och i augusti/september kan man plocka in de sötaste och mest hållbara buketter. (boxen ser oansenlig och anonym ut när den säljs!)
.
Godförmiddag!
Lyser den härliga solen på er idag? Här ser det strålande ut.
Här är det även dags att sätta igång att baka! Alla kakburkar är i princip tomma och så kan det ju inte vara!!
Jag har lovat recept, här kommer ett efterfrågat;
Leilas apelsinmuffins med romerska bågar
Ugn 200 grader om du gör små och 175 grader om du gör stora, 6 stora eller 12 små blir det av denna sats
100 gr smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal av 2 apelsiner
200 g romerska bågar (apelsinchoklad)
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Stick ner några romerska bågar i varje muffin.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min för små, eller 12-15 min för stora muffins. Prova med en sticka den ska inte vara kladdig. (små muffins är de som passar i vanlig muffinsplåt!)
En annan godsak jag gjorde till lördagens servering var Leilas Mandel och Äppelkrans. Den är så god och saftig så den rekommenderar jag också om ni funderar på att baka fint vetebröd...
Och har ni inte Leila Lindholms bok "A piece of Cake " så köp den!
SUPER, SUPER med massor av gott och bästa inspirationen!
Njut av dagen!
5 kommentarer:
Mums så gott det ser ut! Tur att jag nyss ätit frukost annars hade jag förmodligen tryckt i mig några kakor just nu. =)) De ser farligt goda ut muffinsen!
Kram till dig!
Vad du är duktig,vart får du all energi ifrån??
Du är ju en hejare på att baka oxå.Njut av dagen det ska jag göra- för här skiner oxå solen från en blå himmel.
Kram från norr.:)
Vad du är flitig och huslig!!! Mumsiga bakverk, och bra astertips...Kram på dig/ Johanna
Visst är det underbart att baka efter Leilas recept, alltid så uppskattat/ Christina
Ja den boken är nästan ett måste. Den vetekransen har jag gjort några gånger, riktigt god!
Här fick vi precis lite regn faktiskt. Men det var välbehövligt så det gör inget.
Kram, Jenny
Skicka en kommentar