måndag 28 mars 2011

Vår sommarträdgård

Med dörren mot sommaren

Att ha en trädgård är frid för själen -
här kommer lite bilder från min älskade plats på jorden...


Längtar väldigt mycket...

Och ja, jag gillar att köra skottkärra, gräva, så, rensa ogräs, få skit under naglarna, torka bort det på jeansen, jobba som en tok och sen  njuta av hur vackert allt kan vara...

Så som bara en sommar kan vara.

20 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Längtar också till allt det du beskriver! Och bilderna är ljuvliga!
Nästa helg ska jag klippa o röja i yngste sonens trädgård, där finns att göra! Så lite skit under naglarna får jag säkert då. Bara det nu inte har kommit en ny omgång nysnö....eller öser ner iskallt regn...Våren är ju opålitlig, som vi vet.
Ha det gott och tack för fina längtansbilder!
Lena

AnnaHelena sa...

Vackert vackert! Och vilken fantastisk köksträdgård du ser ut att ha! Jag håller med om allt du gillar! Det är underbart att bli aptrött och skitig av allt kroppsarbete och sedan bara sitta och njuta av resultatet! Vi har allt framför oss! Ljuvligt!

Kram // AH

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
här är en till som älskar, just allt det där och som längtar jättemycket efter sommaren.

Vilket vackert hus ni har och vilket fint läge, wow!!

Hälsningar monica

Annika Christensen sa...

Här är en till som längtar väldigt mycket.
Kul när du tittar in hos mig hoppas att allt är väl med dig?
Undrar när jag blir färdig till att komma till dig?

Ha det gott
annika

Norrfrids Eija sa...

Härliga tid som vi nu har framför oss! Har höga ambitioner på den kommande odlingssäsomgen, speciellt nu efter trädgårdsmässan. Vill ha allt möjligt ätbart i trädgården!
Tack för att du undersökte fraktfrågan gällande barstolarna, synd att det blev så dyrt, himla läckra är de iallafall! Hoppas de snart hittar ett passande hem!
Ha det fint,
Eija

Maria sa...

Vilken fantastisk trädgård....Bara att Gratulera till den. Och visst är det härligt att gräva och dona. Kramar Maria

Unknown sa...

Ert hus är så pampigt och vilken trädgård!!
Du kankse kan komma hem till mig och köra skottkära...:)
Kram Anna

Mejrams! sa...

Så vackert, förstår verkligen att det är ditt paradis. Du verkar också vara en himla duktig trädgårdsmänniska. Ha en riktigt skön dag!/Merja

Galleri Hönshuset sa...

uuuunderbart! Längtar gör jag med =)

Designe sa...

Ni bor ju helt fantastiskt vackert! Så gammalt och genuint och så vacker trädgård och med vatten och brygga bredvid (vilket jag missat tidigare!) Som hämtat ur en trädgårdstidning!

Jo, du har rätt om min blogg, har börjat lägga in stora bilder och ändrat typsnitt..men borde bredda bloggen så det inte blir så trångt m bilderna på bredden!:)
Kram

Vintage House sa...

En helt fantastisk trädgård du har och vilket lägen helt ljuvligt.
Ha en skön skön dag
kram
sandra

norrskensnjutning sa...

Du bor verkligen som i en saga,helt otroligt vackert ute som inne.Närheten till vatten är så ljuvligt!
Häruppe har vi ett tag kvar innan all snö försvunnit och man kan ta spadtag,men vi är van!Man får njuta destomer sedan av den korta sommartiden!Nu gäller skoterkörning.
Många vårkramar.

n o r d i n g å r d e n sa...

Makalöst vackert!! Du bor verkligen vackert, innne som uthus, vilken trädgård, vilket hus! Och så vattnet där intill och den gröna blomlådan med alla blomster, skitsnyggt!!! Mari.

UlricaA sa...

Jaaaa vem längtar inte dit! Härliga sommarkvällar med som du säger skit under naglarna och llite svett i pannan och så få stå och kika på allt vackert...underbart!!!!!! kram!

Joyforhome sa...

åhh sommar ;D

Anonym sa...

Hej !
Ville bara säga att jag tittar in här på din blogg nästan varje dag. Och fastän jag är inredningsintresserad (och av trädgård) så är det mest för att läsa dina tankar om livet och för din härliga attityds skull. Du verkar vara en sympatisk människa utan prestige... Tack för det !

Mariette sa...

Hej Anonym!

Tack snälla du!

Dina ord värmer jättemycket!

TACK.

(och vad roligt att du gillar att läsa min blogg!)

Kram Mariette

HEMLÄNGTAN sa...

Vilken trädgård du har, helt underbar!!!

Kram

Pernilla sa...

Hej hej!
Har kikat in på din blogg ett tag nu, får massor med inspiration här =) Både till hus o trädgård, är väl mest ditt hus jag är nyfiken på, jag o min man håller på o renoverar en gammal sekelskifts villa. Det är ofta man ser fina hus, men det är inte lika ofta som de också har ett bra läge. Är därför jag måste lämna en kommentar för jag blev så förvånad över att ert hus verkar ligga så fint o er trädgård är ju fantastisk! Tur att jag har mitt drömhus för jag blev riktigt avundsjuk när jag såg att ni har en brygga på tomten! =) Ni verkar ha ett sånt hus och läge som man inte tror finns! Vet inte vad jag ville få ut av att kommentera, men tycker ofta att människor som blir avundsjuka lämnar elaka kommentarer, så jag ville lämna en positiv-avundsjuk-kommentar ;) kram kram

Mariette sa...

Hej Pernilla!

Vad roligt!

Om du visste vad glad jag blir för sådana hälsningar!

Ja, vi har ju en fin utsikt och läget kan vi aldrig få bättre någon annanstans. Jag älskar vårt hus utan att det ska verka skrytsamt. Det är fördelar och nackdelar med gamla hus, men jag tycker ju att fördelarna ändå överväger.

Huset byggdes av Sydkraft i början av 1900-talet och det kostades på för att det skulle se flott ut, huset döptes till Bolagsvillan och här hölls det fester och middagar och möten. En villa att visa upp med andra ord.

Ännu en gång tack för att du skrev till mig!

Kram Mariette