söndag 2 maj 2010

Odlingsbestyr


Sköna Maj!
Vad lyxigt det är att vara ledig en hel helg! Eftersom första maj inföll en lördag i år så blev det en hel helg fri, ljuvligt skönt! Och vad man hinner med då också...
Igår vad det dags att slänga ut gödsel i alla rabatter. Ett riktigt "skitgöra", men ack så bra för blommor och växter. Sen hackade jag igenom alla land, ner med det i jorden! Effektiv var ordet på förmiddagen!
Lagom efter det kom regnet och gjorde sitt jobb. Då tyckte jag det var ett utmärkt tillfälle att åka iväg och köpa fröer till odlingslådorna.
Mest grönsaker blev det, men även lite blommor. Krasse är tex så fint att dekorera en sallad med. Provar en buskkrasse i år med färgen cherry... (Jag är ju mycket för det där med dekorationen*!)

Joggingrundor har det också blivit i skogen både lördag och söndag morgon. Fåglarna har kvittrat, vitsipporna har knappt hunnit vakna och öppna sina vita... Alldeles stilla och soligt och helt makalöst fint.
Tänk att det äntligen är maj!
Vintern fick sitt slut ändå, även om den var lång så länge den varade...

10 kommentarer:

Helen sa...

Hej!
Visst är det underbart med våren. Man planerar vad som ska ner i jorden i år och går och tittar vad som är på väg upp i landet. Tänk att man blir lika glad varje år, naturen är ett under.
Kram/Helen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har varit flitig under helgen, så fint du har klippt buxbomen. Och härligt när man får börja så, extra kul och så direkt ute.
Ha en fin vecka
Kramar
AnnaMaria

Hulda sa...

Å, dette var flotte bilder! Så nydelig med tusenfryden i den store kurven. Virkelig herlig med frøpakkene du har hengt opp også. Nydelig med forglemmegei sammen med den ene.

Veldig fint med bildene i innlegget under, så herlig i hvitveisenga. :)

Signe 1 sa...

Ja visst är det härligt att våren verkar vara här för at stanna nu, och vad skoj med allt fix som medföljer:-)!! Joggingrundor är livet om du frågar mig, hihi..

Kramkram Sofia

Fröken Fräken sa...

Så härligt vårigt ni har det! Här törs man inte ens ställa ut penseerna än.. jag hoppas att man snart kan börja med balkongfix! Och jag tycker snarare att det var otur att första maj var på en lördag, en fredag hade ju varit mycket bättre, så man fick tredagarshelg! :-D

Karin A sa...

Åh det låter som en härlig men effektiv helg! :) Ljuvligt att äntligen vara igång med sådderna och gödslingen i trädgården.

Underbara bilder från vitsippeland - dina barn är så söta och det finns inte mycket som slår vitsippsmattor i skönhet.

Ha en härlig kommande vecka!
kram Karin

Lantliv i Norregård sa...

Ljuvligt vårigt här hos Dig!!!

Kram Kram Malin

Stjärnor & Champagne sa...

Vad härligt det ser ut...Barnen är så fina bland vitsipporna.
Kramkram Anne

LantlivsAnette sa...

Men du..vad flitigt du har varit i helgen !! Du hann ju med massor..
Här kan jag inte börja hacka i landen ännu..det dröjer några veckor till, men jag är såå sugen på att få börja..
Kraaam Anette

Bygatan sa...

Hej!

Vilken fixarhelg du haft! Duktig du är som motionerar så, själv har jag ingen kondis, pust...hihi

Ska försöka fixa lite ute idag men det är så kalla vindar, så jag blir inte ute så länge.

Ha en fin vecka! Kramar Lena