fredag 6 november 2009

Mot advent...


Så var det redan fredag igen! Lillebror i huset konstaterade också igår att veckorna går allt fort,- när han fick höra att morgondagen redan var en fredag! Så ikväll ska det mysas med glögg och pepparkakor. Julens smaker är sååå goda! Idag kom två lådor med julchoklad från Åre Chokladfabrik...strutarna frestar med knäcksmak, glöggsmak, polkatryfflar...mm... Just polkatryffeln tyckte jag var en riktig höjdare!
Och så har jag tagit fram adventsljusstakarna i butiken! Nu är inte november trist och grå när det är mörkt och regnigt och skymningen faller tidigt... Nej, den känns bara mysig, glittrande och varm... tänk vad lite ljus gör!!
Min favorit i år ärd en vita höga ljusstaken med rosor som påminner om en fransk kyrkoljusstake... (fast den vita stjärnan med röda hjärtan är inte dum heller..*ler*...)
Dags att värma glöggen!

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Min favorit här är samma favorit som du har! Finfin! Ja, nog börjar det bli svårt att hålla sig från att ta fram julgrejer.. särskilt när favoritloppisen har tagit fram massor med julgrejer, och några har fått följa med hem. Och så har jag äntligen hittat just den vita pappstjärna som jag letat efter. Pappstjärnor är det vackraste julpyntet tycker jag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken glädje med en butik, att få frossa extra mycket! Så många fina lampor och ljustsakar du har, den där som påminner om en kyskoljustake är ju för vacker men jag gilade din stjärna i fönstret med rött på, så vacker! Ja, nu värmer vi snart glöggen, trevlig helg! Mari.

Anna-Malin sa...

Det är väl för härligt när julsakerna börjar smyga fram..=).

Stod och höll i årets glögg idag men tyckte det var lite tidigt. Men jag hade nog fel =))). Nåja, det är en dag imorgon med...

Skön helg till dig!

Kram
Anna-Malin

Vit som snö sa...

Jag har unnat mej den fina elljusstaken- i silver- o den var så fin så det blir en till!!
Älskar dom!
Och nu längtar jag mest efter saffranssmaken! Mums!
Ha det gott! Kram Cilla

Lilla Blanka sa...

Hej goa Mariette!

Ja nu swischar veckorna förbi och rätt som det är så är det jul!

Åh vad fin den där "kyrkoljusstaken" är...!

Lamporna också..oj nu vill jag handla lite ljuspunkter till hemmet känner jag.

Kram
Mia

Karin sa...

Här var det riktigt mysigt må jag säga! Gillar både din stjärna och den franska ljusstaken. :) Mysigt med glögg och pepparkakor. Det får nog följa med hem från mataffären nästa gång. Ha en härlig helg! Kram Karin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Mmm vad mysigt! Tror alla längtar efter att få plocka fram stjärnor och stakar!
kram
nina

Sjabbig men chic sa...

Ja, jag älskar den där ljusstaken. Vet inte hur jag ska bära mig åt för att få Uffe att älska den lika mycket däremot.;)

Kramis Lisa