onsdag 24 september 2025

Johannas goda äppelpaj!


Denna äppelpaj måste ni göra!!!
Den är såååå god!😍

Receptet kommer från Johanna Toftby.

Knäckig äppelpaj
6-8 bitar

Fyllning;
7-8 små äpplen eller 4-5 stora
3/4 dl strösocker
2 msk farinsocker
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
3 msk potatismjöl

Topping;
3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
175 gr smör
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
1/2 tsk flingsalt

Ugn 175 grader

Skala kärna ur och skiva äpplena. 
Lägg dem i en skål och blanda med fyllningen.
Vänd och blanda runt allt.
Lägg detta i en smord pajform.
Gör toppingen.
Smält smöret i kastrull på medelvärme. Låt stå en stund, rör så det inte bränns men smöret ska lukta lite kola, då är det klart. Ta av från plattan.
Häll havregryn i en bunke med mjölet, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop och vänd sedan ner sirapen och smöret.
Blanda allt och klicka ut över äppelfyllningen i pajformen.

Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Pajen ska få färg.

Servera med vaniljsås.


Denna äppelpaj får 5/5 äpplen!😉

🍎🍎🍎🍎🍎

Inga kommentarer: