tisdag 7 mars 2017

Krämig hallonpaj


Sugen på att baka?

Här kommer en...

Krämig hallonpaj!


 Krämig hallonpaj


Pajdeg; 
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
3 msk socker

Fyllning; 
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
5 äggulor
3/4 dl strösocker
2 dl hallon (pudra med potatismjöl om de är frysta!)
Lite florsocker till att bränna av kakan med sist av allt!

Nyp ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform, nagga och grädda i ca 15 min i 150 grader i mitten av ugnen.
Låt svalna.
Koka upp mjölk och grädde och hacka den vita chokladen som du rör ner i den heta gräddmjölken.
Blanda äggulor med socker.
Häll den varma gräddmjölken försiktigt  och långsamt över äggulorna under KRAFTIG omrörning.
Lägg hallon i pajskalet och häll över fyllningen.
Grädda i 150 grader tills fyllningen stannat!
I receptet stod det 30 min men min var inte färdig förrän efter en timme.
(Innan dess var fyllningen fortfarande flytande) Så passa kakan och kolla när den "stannat" upp och inte är lös längre.
Avsluta med att pudra över florsocker och bränn av högst upp på grill i ugnen, passa noga det bränns snabbt!

Njut med vaniljsås!
(och kanske med även en kula glass till 😊)

Detta är en kaka med lena och mjuka smaker.

OBS; kakan måste ha kallnat för att man ska kunna skära bitar av den.
💛



Nu ska jag packa ihop alla fjäderbeställningar och sen ska det fortsättas med vårstädning ute i antiken.

💛💛💛
Vi ses!

Inga kommentarer: