måndag 14 april 2014

Rabarberpaj, oj vad gott!


 
Ja så var det den goda goda rabarberpajen som vi smaskade i oss igår...
 
Den har ni receptet på här!
 
(även barnen som ofta inte gillar pajer/kakor med bär eller frukt i tyckte denna var såååå god och tog mer än en gång. Roligt när det uppskattas!)
 
Knäckig rabarberpaj
 
ca 350-400 g rabarber
2 dl havregryn
1-1,5 dl socker
1 4/5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
smör till formen
Vaniljsås till servering
 
Ugn 150 grader
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar.
Lägg dem i en smord ugnssäker form och lägg smeten ovanpå.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 min.
Jag satte den på grill sista minuterna.
 
Servera ljummen med vaniljsås.
 

 
Så gott!
 
Smakar försommar och knäckigt och lagom sött.
 
Kram!

1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Mmmmmm, så du frestas;-)
Ha en fin dag!
Kram Anna