Hallå på Er!
Oj vad kallt det blivit...Jag tror våren tog en paus...
Förra veckan spirade vårkänslorna och det såldes en hel del pensèer men nu är det allt liiite för kallt känns det som...
Vi har i alla fall fått hem nya fina blommor idag, känns alltid härligt att börja måndagen med både nya växter och nya snittblommor.
Städa och fixa fräscht.
Nu är jag hemma och målar lite.
Solen skiner in och att få suga i sig av det där ljuset det är precis vad man behöver.
Känns som att vintern varit lång, - men så kanske det alltid känns så här års, eller är det bara jag som känner så...?
Nu ska ni få ett recept till.
En enkel och inte så "tjock" morotskaka. Vissa morotskakor är alldeles för stora tycker jag. Denna blir helt perfekt lagom.
Morotskaka med glasyr
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 dl matolja
3 dl fint rivna morötter
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ströbröd och smör till formen
Glasyr;
75 g philadelphiaost
30 g smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Ugn 175 grader
Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt oljan och morötterna.
Blanda resten av ingredienserna och rör ner det i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 min, känn med sticka den ska inte vara kladdig.
Låt svalan och bred sedan på glasyren.
Ha en fortsatt bra dag!
3 kommentarer:
Mm.. Verkar gott ! Tack för att vi får ta del av dina smaskiga recept . Kram Jeanette
Jag håller fullständigt med dig Jeanette att vilken tur vi får ta del utav alla Mariettes recept och tips... Kram Mona
Tack Mona!
Roligt att det uppskattas!
Kram Mariette
Skicka en kommentar