tisdag 7 december 2010

Bilen

Min bil...

Igår var jag iväg och tittade på bilen som jag krockade med i fredes. Eric valde att inte följa med, kanske bäst så. Det kändes lite kusligt att se den i dagsljus och faktiskt SE bilen och hur det tagit. 

Efter olyckan när jag fått hjälp så stängde jag min bildörr och då låstes alla dörrarna! Låsanordningen hade klart blivit förstörd, och jag tänkte hjälp, nu är Eric inlåst också, mitt i traumat bland allt glas och älg... Men oj, jag har ju vevat ner rutan tänkte jag då så jag kan låsa upp, vad bra!!!

 Men rutan var så klart krossad, sidorutan baktill var också borta. Inget av detta såg jag när jag stod där och var så schockad. Så att säga att man tänker klart efter en olycka kan man nog konstatera att man inte gör!

Fortfarande så är det nästan bara olyckan som snurrar i huvudet. Och jag inser vilken tur jag hade.
 Det är mycket man kan tänka att man har tur om;- tur att inte Olivia var med, då hade hon suttit på den sidan älgen kom, tur att man inte skjutsade andras barn... MEN FAKTA ÄR; TUR ATT MAN KÖRDE EN STOR OCH STADIG BIL! Hade man kommit i en liten bil hade det nog gått mindre bra. Och hur många har inte en liten bil som andra familjebil, billigare att köra och allt... 

Bland alla tusen tankar så finns det en återkommande som dök upp direkt efteråt... Tänk vad snopet om man bara gått och dött där den kvällen! Det går ju inte! Det har man ju inte tid med...

Men över livet har man inte så mycket att säga till om ibland...
Det är en läxa om någon. Att ta vara på det man har så länge man har det.


Här satt Eric och åt kolakakor, ser ni påsen på golvet? Vi skulle  köpa vinterskor och köpa tyg, inte krocka...Nu lever vi och mår bra, men en olycka sätter sina spår. Och det skadar inte någon att tänka på att man ska vara tacksam så länge man får gå på denna jord.

Tack, tack alla ni som skrivit så många kloka fina kommentarer, och även skickat mail! Det betyder hur mycket som helst.


PS: Lite statistik, 2009 inträffade 5761 älgolyckor, samma år inträffade endast 47 viltolyckor med rovdjur som ex vildsvin, varg, björn.

Jag har tom suttit och titttat på U-Tube klipp på älgar (!), mitt nya intresse kanske!?!. Har en del saker jag behöver reda upp med dessa djur inklusive älgen som jag aldrig såg som vi bara smällde med den kvällen....

(Lovar att denna blogg inte ska handla om älgar!)

Tack för att ni tar er tid...
Lev väl!
Kram Mariette

15 kommentarer:

My Lovely Things sa...

Klart vännen att du behöver bearbeta detta.

Skriv om allt som hänt så länge du behöver!

Jag har en liten bil. När olyckor hände rkänns det inte kul. Jag brukar alltid be Gud och beskydd när jag kör bil.

Det var det min mamma helt plötsligt fick för sig att göra. Hon hörde en röst i huvudet, be om beskydd och sen i nästa sund small det. Bilen blev oerhört skadad, men mamma klarade sig utan skråma.
Ja, du hade verkligen änglavakt vännen!

Kram på dig!/Anna

House number 15 sa...

Men vad hemskt med olyckan, vilken tur att ni klarade er bra. Inte mycket till bil nu och vilken traumatisk händelse. Jag förstår att det är många tankar och många tänk om, som snurrar nu. Man får en tankeställare till livet när man är med om något som skakar om en rejält.

Skönt att ni bra!
Ha det gott!
Kram C

MITT VITA HUS sa...

Men åh vännen! Helt missat ditt inlägg om krocken! Skickar dig en stor kram och en tanke, den där bilen ser verkligen otäck ut!! Hoppas du finner ro att bearbeta allt i denna julstress:) kraaaaam M

hagagården sa...

Men oj oj vilken tur och änglavakt ni hade,hoppas ni kan komma över det snart,det ser riktigt ruskigt ut med den trasiga bilen.
Kram o ha en fin kväll.
ninni

IsJa sa...

Vilken otur ni har haft. har helt missat inlägget om olyckan, men hoppas att ni har repat er lite och tagit hand om varandra.
Må så bra ni kan!
Varm kram

Ingelas tradgard sa...

En liten (stor) kram i från mig också!!! Tänk vad fort det kan gå och vad viktigt det är att ta tillvara på livet och tiden det är jätteviktigt för vi vet inte vad som lurar runt hörnet.
Ha de gott och hoppas att din ängel är med dig i fortsättningen också!!
Kram Ingela

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilka hemska bilder! Så skönt att veta att det gick bra med er båda. Säger som Anna - bearbeta allt du vill och behöver!
Ta hand om er!
Kram!

Anonym sa...

Det är en bra tankeställare man får..Tänkte faktiskt på dig när jag åkte hem idag, just när det började skymma. Då ska man vara extra vaksam har jag lärt mig. Hellre komma hem i ett stycke än fort..Men som sagt, inte ens det hjälper ju ibland. Har också lärt mig att man får försöka träffa älgen på bakdelen, om den kommer framför bilen...Men vad sjutton gör man när den kommer från sidan?? Liksom i döda vinkeln? Ja du..jag är sååå glad att allt gått bra för er. Nu ska jag ta vara på livet!

Vintage House sa...

Hej
Fy vad hemskt, tur att ni klarade er oskadda.
Änglavakt..
Ta hand om er!
kram
sandra

kallebodalantliv sa...

Att prata och bearbeta hjälper ..det ska man ju göra ...att ta sig ut och köra igen är nog viktigt ..men jag kan förstå dina känslor ...hade säkert kännt likadant ..jag bor också på landet så jag tänker ofta på att köra lugnt till mitt jobb ...det går ju kvickt som du skrev ...hoppas du kommer över det snart ...kram jeanette.kallebodalantliv

gamla skolan sa...

Jag förstår att ni är i chock och det är så mycket som behöver bearbetas !! Man kan ju se på bilen att det är en rejäl smäll , att krocka med ett så stort djur är inte lätt !! Så skönt att det trots allt gick så bra som det gjorde !! Man ska eller man borde inte ta livet så för givet som man gör ! Stora varma kramar // Susanne ♥

Signe 1 sa...

usch och fy vännen, vilken otrolig änglavakt ni hade!! ibland har man nån högre makt som vakar över en, jag är övertygad!!

ta hand om er så gott det går efter allt vad ni har varit med om

stor kram sofia♥

Anna Larsson sa...

Har hört om olyckan . Fy vad man blir skärrad, och GLAD när man hör att ni mår rellativt bra efter denna olycka.Tänker på er !!!!! (ps svärfar var med och drog ut älgen från skogen när den var sköten ) Kramar Anna L

Anonym sa...

Gokväll!

Bilbilden talar sitt tydliga språk. Förstår att dina tankar fortfarande snurrar runt olyckan. De tankarna och bilderna kommer att dyka upp en bra tid innan de bleknar. Helt försvinner de nog inte från näthinnan. Du har blivit en erfarenhet rikare.

Jag är glad att ni mår bra sonen och du efter den traumatiska upplevelsen och visst sätter den sina spår

Ha det bäst!

Kramar om/Renate

Kram Renate

Millas hem sa...

Usch! Blir alldeles jätteledsen när jag ser bilderna på bilden! Ja, himmel en sån änglavakt ni haft!

Så skönt att ni är oskadda!!

Kraaam