torsdag 28 oktober 2010

Gravdekorationer, massproducerade eller gjorda med känsla?

Hej Torsdag!

Hösten blåser runt knuten och solen har tagit semester.
Jag har inget emot den här årstiden, men det är för mörkt om morgnarna eller hur?

Idag morse var jag och tog infuensasprutan. Det har jag gjort de sista åren, det vore katastrof att bli sjuk till sista dagarna innan jul eller till julskyltningen...det går bara inte, finns inte på kartan när man har eget!

Dagens bilder;- lite gravdekorationer.
 Vi närmar ju oss Alla Helgons Dag.

Och min undran, varför köpa massproducerade gravdekorationer när man kan gå till en blomsterbutik och köpa en som är gjord med känsla! Bojkotta de där tråkiga högarna som finns i matbutikerna!

Några hjärtan... Men jag gör givetvis andra modeller också...

Att gå till en anhörigs grav, tända ljus och lägga en dekoration som är gjord med omtanke känns väl bra mycket trevligare än att lägga de som gjorts efter löpande band principen...?


Nu har jag ätit lunch och gjort mitt inlägg!
Tusen tack för att ni tar er tid att läsa här, det gör mig jätteglad!

KrAm FrÅn LiLLa MiG!

19 kommentarer:

Mitt i livet sa...

Hej och god höst torsdag!
Går igenom en tuff tid nu, själv och familjen, - då är det så skönt att besöka några vilfulla, ögonfröjdade bloggar.
Tack å Kram

Vit poesi sa...

Håller med dig, det är mycket finare att göra egna och som du säger med känsla!!
Jättefina som du visar
Ha en fin dag
Kram Malin

Mejrams! sa...

Jag håller fullständigt med dig och brukar alltid försöka gynna mina små lokala handlare. Blommor köper jag nästan aldrig i mataffären, de håller inte måttet. De står oftast för varmt, ingen som ser till dem så att de står i vatten osv. Tror dock att det är så lätt hänt att när man väl handlar maten så slinker det ner även en blomsterbukett eller dekoration - i syfte "ja den duger" "jag hinner inte". Sen ångrar man sig när de vissnar ibland dagen efter. Mannen min kom hem med en vacker cyklam häromdagen som han hade köpt på Maxi. Den har jag fått kasta - helt upprutten pga för mycket vatten uppifrån. (Oj så långt det här blev då!)/Kramen

Made in Persbo...Carina sa...

Jag håller helt med! Så mycket vackrare att smycka graven med något gjort med omtanke! Dina hjärtan är jättevackra.

Vilken fin schäslong i förra inlägget också. Jättefin läshörna!

Kram, Carina

Sara sa...

Hej! Tänk om alla köpte sina dekorationer hos oss små handlare som gör så fina saker. Jag jobbar i en butik som heter Bomhus Blommor och ligger utanför Gävle. Vi säljaer väldigt mycket fina dekortioner till allhelgona och det är nog just för att vi gör dom med hjärtat och det finss inte så många som gör det. Du gör också det ser jag på bilderna, och det är så mycket trevligare att lägga en sån fin dekortin på graven. Hoppas ni får en bra allhelgona försäljning!!! /Sara

Stina sa...

Du har så rätt så! Man gör det ju för att man bryr sig.

Trevlig Torsdag!
Stina

Bitte sa...

Jag håller också med, man vill hellre smycka med en dekoration som gjorts med omtanke och känsla!

Ha en fin kväll!

Kramar
Beatrice

HEMLÄNGTAN sa...

Håller med dig. Och det gäller ju inte bara gravljus utan vilket handarbete som helst.

Håller med dig om att det känns lite väl mörkt ute nu. Sonen undrade i morse varför vi var uppe mitt i natten och år frukost...

Hoppas du har det bra, och jag håller tummarna för att både du och jag klarar oss ifrån sjukdommar så att vi får jobba!

KRam, Jenny

Vitt hus med svarta knutar sa...

Absolut är de gravsmyckningar som blomsterhandlarna gör mycket vackrare än matvarubutikernas. Ofta har blomsterhandlarna någon egen design eller touch som gör att de skiljer ut sig från mängden. Jag har ikväll varit och planterat nytt på "våra" gravar och satt dit lyktorna, så nu är det förberett inför helgen.

Ha en fin fredag och en trevlig helg!
Kram,
Regina

Källeboda lantliv sa...

Håller fullständigt med dig ...jag får nästan rysningar när jag ser de opersonligt färdiggjorda ute i butikerna ...det är ingen känsla alls bakom ...att få en handgjord är något alldeldes extra ...om man kan göra en själv så är det extra skoj...om man nu kan, alla kan ju inte det ..dina är så ljuvliga ..synd att jag inte kan komma till din butik ...hade varit skoj ...ha det gott 1 kram jeanette.kallebodalantliv

Unknown sa...

Klart man ska gå till en blomsteraffär för att köpa de finaste dekorationerna. Är själv dålig på att gå till mina anhörigas gravar....borde bättra mig med det.
Jag ska börja vaccinera "de gamla" snart på arbetet. Själv brukar jag inte vaccinera mig.

Finfina bilder!

Ha det gott!
Kram Anna

Tusenfröjd sa...

Jag håller med dig... och så blir de så mycket finare. Mer känsla och alla ser olika ut.
Ha en fin kväll!
Liv

hemtrevnad marie sa...

Ja verkligen så mycket vackrare!!
De är så fina så man kan ju även ha dem vid sin egen entre, om man inte har någon grav att smycka!
kraam

Lenas trädgård sa...

Än en gång: så synd du inte har din butik här hos mig!
Så vackertdet vore att få lägga ngn av dina dekorationer på mina anhörigas gravar. Särskilt tycker jag om de med videkissarna, finns det redan såna att dekorera med?
Underbara!
Men jag försöker att tillverka "pynt" till gravar o krukor själv - efter min förmåga. Blir verkligen mera personligt - är från MIG!
kram! / Lena

Pilo sa...

Varför inte tända en pumpa?!

Karin A sa...

Jag kan inte annat än att hålla med - och dina kransar och dekorationer är ju speciellt vackra. :) Så fint det har blivit med schäslongen. En riktigt härlig hörna.

Ha det gott och trevlig helg!
Kram Karin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej!
Håller verkligen med dig! Det lilla och enkla och personliga. Jag älskar att pynta vår familjegrav med enris. Fräscht och enkelt! Nu måste jag nog också lägga en liten enriskrans vid min fars sten, du gav mig ideén, om det inte blir ett litet mosshjärta!
Ha det så gott önskar jag dig!
Carin

Unknown sa...

Så fina dekorationer! - önskar det fanns något sådant här omkring... Tyvärr är det så att även blomsterbutikerna och de lokala blomsterhandlarna bara gör sånt som "är inne" just nu och jag måste säga att det tilltalar inte mig.
Men det kan också vara så att jag bara är väldigt "egen" och helst vill besöka, smycka och ha en fridsam stund med pysslet vid gravarna för min egen skull...
Allt runt omkring detta, från insamlandet av material till att göra fint och tända ljus - medan jag tänker på de som jag smyckar för ger mig en närhet och eftertanke som är värdefull för mig.
Men tack för att du väcker tanken!
Kram Allis

Kari sa...

Jeg forsøker å finne dekorasjoner som ikke er masseprodusert. Dessverre er det ikke så lett å finne i den lille byen jeg bor i. Velger heller en bukett med grankvister, isteden for en masseprodusert hvis jeg ikke har tid til å lage selv.

Kari :-)