söndag 20 december 2009

Lilla granen i silver...Hej på er på självaste fjärde advent!

Inte många dagar kvar till jul! Har ni läget under kontroll? Det har vi aldrig i detta hus, men det går ändå!

Igår blev det lite julpyntat hemma. Och mycket fick stanna kvar i kartongerna i år...vill inte alls ha samma som jag brukar ha. Jag dras mest åt rosa/silver/vitt med mycket naturmaterial och grönska. Och varför ska man inte förändra sig om man nu känner för det?


I lilla granen i allrumet på ovanvåningen hänger små söta silverhängen från Trendcompagniet (finns i min egen butik förstås), och de passar perfekt till de där små granarna som är så söta att ha utöver de stora...


Den stora granen får jag kanske ringa in förstärkning till att få in i fot (pappa? Du kanske läser!), eftersom barnen och jag är själva hemma fram till jul. Har försökt övertala Olivia, min "pysselkumpan", att vi ska ha granen i rosa/vitt/silver..vi får se hur det går! Kanske svårt att hitta det rosa... Men det hade passat fint till stora rummets lilla ommöblering!

Igår var barnen med på jobbet och då plockades spark och gamla skidor från uthuset fram! Kändes som gammeldags jul det!!!
Hoppas ni får en mysig söndag!

13 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Hos oss har det heller inte blivit så mycket pynt som vanligt. Känns som less is more ;). Men fortfarande är det rött o guld som gäller :D

Härligt vintervit jul!

Varm kram

UlricaA sa...

Visst är det härligt...och snö är det och det snöar!!!!! Julen är väl den högtid när man inte borde måsta någonting tycker jag...inte nåt alls...
Ha en fin söndag!
kramar Ulrica

Home No.1 sa...

hej Vännen=)

vad fint du har gjort det med det naturliga, jag har inte heller tagit fram "det gamla vanliga" men har sååå skön stämning med det lilla jag har!
Oh du undrade om utbildningen jag gick var på distans, det var den inte, har varit i Stockholm på helgerna och haft korvstoppning med en underbar lärare, Ulrika, som är inredningsarkitekt, så jag ska jobba professionellt med detta och även till husbehov förstås, kombinerat med webbutiken är det tänkt. Önskar dig en Sköööön Söndag!
Kram Annica.

desde my ventana sa...

Your blog and your images are really nice.I love them

Greetings

DMV

Åsa sa...

Så vackra bilder du visar. Så fint i ert rum.

Kram Åsa

Fröken Fräken sa...

Jag försöker låta bli att tänka på hur mycket det är som man kanske "borde" göra... som sagt, så blir det nog jul ändå, och det blir mysigt ändå. Vem vill hinna med allt och vara helt slut på julafton?

Den där fina svarta taklampan, den är jag allt lite kär i!!

Ja, jag tror ju inte att det var Ernst fel att det blev som det blev, det kändes som om producenten inte gjort sitt jobb och att man inte tagit nog med tid på sig för att filma det... Ernst hade ju massor av fina idéer men det var inte så bra redigerat, eller ljussatt...

Kamomilla sa...

Åh... du har så vackra bilder så man dånar!! Härligt härligt!!
Tack för din hälsning hos mig!
Ha det gott!
Kamomilla

Rosenvit sa...

Så söt den lilla granen är.
Rosa vitt och silver är en snygg kombination.
Din spark är underbart, håller tummarna för mycket snö och kallt för då är det kanonhärligt att åka spark.

Ha en härlig julvecka
Anna

Vit som snö sa...

jaa jag måste nog erkänna att jag alltid har kontroll på julen...utan att jag vill verka märkvärdig!!! Jag är såå anti julstress att min regel att ha alla klappar klara till 1/12 sällan görs avtramp från. Då är hela december njutning o pyssel! Precis som du har stooor del i år fått stanna i sina kartonger och det känns såå skönt! Och även här kompromissas om färger o sånt;)
Önskar dej en fin jul med vila o mys!
Kram Cilla

Love Your Homes sa...

Hej Mariette,

en fulländad blomsterflicka är du ju men att du är en hejare på granar i alla storlekar är ju ännu roligare....det är ingen måtta på storleken.

Med ditt vackra hus gör sig den stora granen i sin prakt....lite nyfiket undrar jag då hur i all sin dar man knåpar dit belysningen...inte hänger man väl på en stege.

Vackert är det och jag suckar lite förtjusad....jag som blir utan gran i år.

Ha en riktig härlig jul,
Ia

Mejrams! sa...

Så fin din lilla gran är. Min lilla adventsgran har också sparsamt med utsmyckning. Däremot min stora gran fick det bli riktigt mörkt rött i år, blankt och matt och till det litet halmfigurer. Kram Merja

Söta Prickar sa...

Vilken fin mini-gran Förra året hade jag en minigran här hemma som typ dog efter två dagar...fick nog värmechock =)

Jag vill önska dig en riktigt skön jul!!!!

Kram Lotta

Viola sa...

Här är inte heller mkt pynt, mest blommor, kransar och lite annat men mest från naturen..har bara ett par gamla ärvda tomtar som jag fått ärva av min farmor..rar gran har du iaf fått till, hoppas dagen är bra, kram