lördag 16 maj 2009

Tankar kring en soffa!


Jaha, det var den här gamla soffan som kom hem häromdagen.

Min första tanke var att måla den vit och klä om den. Och här behöver jag råd....!!! Vad tycker ni?!

Det klassiska, måla eller inte måla?

I soffans sits finns en stor reva, men en filt lappar ihop det hela tills vidare. Det är en väldigt tung möbel och det passar perfekt i vårt gamla hus med hööögt i tak. Att sätta lätta möbler i gamla hus med takhöjd gör inte möbleln rättvisa , de försvinner lite grann då. Jag tyckte verkligen att soffan hittade hem. Men nu blir det ommöblering!
Vi har en gammal väggkarta som jag skulle vilja ha ihop med soffan. Ser ni Knäred? Sen fick jag också ett ryck igår kväll och plockade fram symaskinen ur garderoben där den stått i säkert två år. För helt plötsligt skulle jag sy en kudde! Det var tyget som passade så bra ihop med väggkartan som drog igång den idèen. Tyget har jag köpt för under 10 kr och så en gammal bred spets på det.

Detta rum fungerar som bibliotek/kontor och har mustigare färger. Jag har medvetet tagit kortet så att ni inte ser tapeten *ler*...för jag vet inte om jag tycker om den eller inte. (Dock har vi inte haft den så många år.) Men ...ska jag måla den eller är det helgerån?! Hjälp mig nu!

Trevlig kväll! /Kram!

16 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Jag röstar för att du inte skall måla. Jag tycker den ser jätte läcker ut i svart och i ett bibliotek är den ju perfekt.
Kudden var så söt.
Ha en bra lördagskväll!
KRAMAR

Kronblad och Lantliv/Jea sa...

Godkväll!
Jag har också semesterstängt, gör bara bröllop och beställningar 13 juli fram till slutet på augusti då jag öppnar på lönehelgen.
Väldigt skönt att inte behöva jobba soliga dagar när alla andra ändå är på stranden eller på semester. Vellinge blir helt folktomt då så man går back varenda dag.
Oj vad nyfiken jag blir på vem det kan vara du träffade på festen, jag har bott i Halmstad så jag vet iaf en hallänning.
Kudden blev jättefin, det gäller att go with the flow när man får infall:-) Ang soffan så är det svårt att svara på utan att se resten av rummet, måste speciellt se tapeten;-)
Ha en trevlig kväll!
kram Jea

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hallo kreativa du! Jättehärliga kombinationer och jag tycker soffan är såå skön som den är!!!
Men du måsta känna själv! Jag tror det mörka gör att den känns landad på nåt vis.
Låt den var ett tag så ger det sig!
Trevlig helg!
kram vännen!
nina

Vit som snö sa...

Den ser ju läcker ut i svart/mörkbrun. men jag ser den framför mej i vitt med ett vackert tyg. Så jag röstar för måla vitt!
Vilken vacker karta också!
Kram cilla

Kerstin sa...

Den er nydelig slik den er... Og kartet ditt var vakkert=)

klem O=)

Stjärnor & Champagne sa...

jag röstar helt klart på att du skall måla den vit och nytt tyg. Men sen beror det på var du har placerat den eller skall ha den till sist...

Kram Anne

Hannis sa...

Ja...Ähum,jag röstar för vitt=))
Men sen är ju jag galen i det vita.
Det beror ju lite på helheten också förstås.
Ingen vidare hjälp från mig=))

Ha en skön Söndag//
Kram Hannis

Lilla huset på prärien sa...

Nej, den hade jag nog inte målat faktiskt. Det är fint att ha den klädd med vitt eller ofärgat linnetyg bara. Har den fanér på sig eller? Nej, jag hade inte målat. Den är jättefin som den är!

Ha en skön söndag!

Kram Jenny

white-vintage sa...

good morning,

what for wonderful pictures...i just could lay me down...now and forever..;o)

it looks so wonderful....

heartly hugs tine

Jenny sa...

Hej Mariette!
Oj, det var ett svårt val..soffan skulle bli jättefin vit men den är faktiskt vacker som den är oxå, känns mer "genuint" att ha kvar den i den mörka färgen. Du skulle ju bara kunna klä om sitsen i nått fint ljusare tyg. Vilken fin kudde du sydde, vad kreativ du är:)

Supersnygg karta o lite kult att "coola" Knäred är med! måste komma dit i sommar, Knäred seems to be my kind of place;)

Ha en sköön söndag,
Kramis Jenny

Fröken Fräken sa...

Den där spetsen hade jag behövt, nu när jag är igång och tillverkar spetstavla nummer två. Letade spets på Återvinningen igår, men man kan inte påstå att personalen där är speciellt tillmötesgående när det gäller att leta fram saker som efterfrågas..

Lite svårt att rådgöra vad gäller soffan när jag inte ser omgivningen.. Spontant skulle jag behålla träet mörkt, men byta ut tyget mot något ljusare, gärna ljus botten och brunt mönster. Då tror jag soffan lättas upp lite!

När det gäller textning så gör jag det ibland på fri hand, och ibland kalkerar jag över en mall som jag skrivit ut från datorn. Denna gång var det ju på rätt skrovligt trä, och då är det svårt att texta fritt, så datorn fick hjälpa till!

Viola sa...

Själv är jag väldans förtjust i svarta möbler mot de vita och jag skulle not inte låta penslen ta över här...du dockvagnen gav jag 300 för och det är ett bra pris...är väldans rar...så är man klar med sitt budgetväxthus och detta är inköpt för 15 år sedan och med en uppiffning för 300 kr så blev jag nöjd...hoppas helgen varit bra...nu är det bara att ta tag i dom där sista projekten innan sommaren...tänk att dom alltid står på kö...hoppas helgen varit bra, kram

Home No.1 sa...

hej svejs Mariette!
Jag röstar på måla den bli för dyster för min smak, men som sagt du måste känna själv och så har det ju lite med att göra på placering och andra möbler, själva helheten så att säga....ha det gott!
KRAM! Annica.

Signe 1 sa...

Svårt svårt, men jag skulle nog ha den som den är nu!:-) Den är finfin!! Tävling hos mig om du har lust;-) Stor kram Sofia

Modern Country sa...

ÅÅ, jeg er målløs! Jeg mener, så mange underbara poster du har laget siden sist! Riktig godt stoff for hele kvelden med så fine bilder fra din hage og hjem. Bloggen din er så nydelig.

Beklager så veldig mye for mitt fravær den siste tiden men helsen har ikke vært like bra. Og jeg har heller ikke glemt din kudde, føler meg ille, fordi akkurat DU har måttet vente så lenge!! Men jeg lover den kommer snart, håper ventingen blir vel verdt. Nå sitter jeg her med armen i fatle og skriver med en pekefinger. (det går ikke altfor raskt skal jeg love, fniss..) Men håper jeg snart igjen er tilbake foran symaskinen.

Jeg har jo tenkt sånn på deg siden du åpnet din butikk, for en fantastisk jobb du gjør, du bør væere riktig stolt! Så mange fine bilder som du har delt.

Ha det godt M. Vi snakkes snart igjen! Klem og God kveld

Aina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja du, stod soffan här skulle den bli vit. Svårt och se tapeten..
Jag tror soffans fina form syns mer om den blir vit. Hur du än gör är den ju fin.
Kram till dig
AnnaMaria