onsdag 15 april 2009

Detaljer och färger

Först vill jag bara skriva, Tack snälla för alla fina kommentarer!!! Jag hinner inte kika in hos så många just nu som jag skulle vilja, men det vet ni varför...
Denna affisch satt på väggen i den gamla cykelverkstan som numera är min blomsterverkstad. Visst är den fin! Det är inte originalet, för det ville de behålla själva, men vi fick ta en kopia och den har jag ramat in. Tycker den är kul och snygg! Ni ser att jag gillar trälådor också. Arbetsbänkarna i verkstan har jag målat svarta. Väggarna är vitmålad panel.
Vi börjar få lite ordning nu invändigt. Man kan se ljuset i tunneln om man säger så!
Kvällens fråga blev, hur mycket ska man baka...Hur många kommer när vi öppnar? Alla dessa gissningslekar man måste ägna sig åt när man har affär. En ganska omöjlig ekvation många gånger.
Igår sade Olivia , (som fyller 8 år dagen innan vi öppnar...) "Min mamma jobbar sju dagar i veckan OCH på kvällarna och den andra tiden sitter hon framför datorn...! Där fick man höra sanningen...!

Mixtrar lite med turkos färg. Vill ha en nyans som passar till de gamla saker jag har i liknande toner. Har gjort en strykning ikväll och än så länge ser det så läckert ut till allt det andra i butiken som jag målat vitt.( Men de gamla köpmansdiskarna som var bruna har vi inte målat! )
Kram!

19 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Lycka till nu!! Min dotter säger nästan samma sak..fast jag jobbar 4 dagar.
Kram Lotta

Karin Lindström sa...

Hej Mariette!

Det är så roligt att kika på dina bilder, och ni har så ånga fina detaljer till butiken. Den kommer att bli enastående!!! Jag ska egentligen gå och lägga mig, men var bara tvungen att kika in till dig!

Ha det så bra, och ta hand om dig och familjen. Det är en stressig tid för er nu, men också fantastiskt roligt kan jag tänka mig. Och allt blir ju oftast bra tillslut!

många kramar
Karin

Anonym sa...

Grattis till den fina butiken det kommer säkert mycket folk till grand opening så baka utav tusan.
Vi kommer till sommaren och kikar!

Merja sa...

Ja det är inte lätt att beräkna..men räkna med fullt hus!! Synd att man inte kommer att vara där.
Undrar just vad du målat i turkost...ser himla fint ut:)
Ha det bra och försök vila ibland!

Hannis sa...

Kommer nog en hel del människor kan jag tänka mig=))
Vilken härlig turkos!
Ska bli kul att se!

Var rädd om dig//
Kram Hannis

Lilla huset på prärien sa...

Hej Mariette!

Du är så duktig som står i så, bara du inte är helt slut när du öppnar sen. Det ska bli så roligt att komma och kika i din fina butik. Just nu lutar det nämligen åt att jag och Lena kommer! Vilken dag och tid är det du öppnar?

Kram Jenny

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Hur du jobbar , men det måste vara ett kärt slit , just nu i alla fall !
Baka mycket du , det går väl alltid att frysa in !?!
Ser så fram mot slutresultatet och nu är det nära va ?
Lycka till och Kram !
Lotta

Stenlycka sa...

Vad flitig du är och vilken kul affisch.
Den turkos färgen ser läcker ut, skall bli spännande att se när allt är färdigt.
Ha en bra dag
KRAMAR

i et lite rødt hus sa...

Så fin den turkise fargen var. Jeg prøver også å finne en annen farge enn hvit som kan brukes innimellom, og denne fargen var virkelig fin. Har du fargekoden på den?
Ha en fin dag:)

I mitt hjärtehem sa...

Hej! Lustigt, är precis den färgen som jag funderade på i mitt senaste inlägg, tror den blir himla fin till vitt....undrar precis som kommentaren ovan, vilken färgkod har den? Förstår att du inte hinner svara på det nu i allt stohej, men en annan gång kanske :0)

Lycka till!
kram åsa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Allt låter jättefint! Lova nu och visa bilder när det blir klart. Ser framför mig nu lite...
Ha det så bra och jobba inte föör mkt.
Kram till dig
AnnaMaria

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja de säger ju att av barn och fyllhundar får man höra snningen...haha.

Men jag säger det igen...du kommer nog att ha den läckraste blomaffär som skådats. Och detta trots att jag bara sett delar av det. Men du måste lova att visa MÅNGA helhetsbilder när du är klar.

Lycka till!

Kram Viveka

gamla skolan sa...

Kommer att bli så fint ! Önskar dig stort lycka till! Kramar Susanne / den gamla skolan

Designe sa...

Åh va det blir fint i din butik! Häftig skylt och så himla läckert med den turkosa färgen! Kram :)

Marie//Tekla Maräng sa...

Men vad du jobbar och står i. Varje gång man tittar in så har ni kommit en bra bit längre, så skönt.
Ja, jag kommer tyvärr inte på öppningen fast jag gärna skulle vilja. Nä jag förstår att det är mycket gissningslekar som kräver svar.
Ta hand om din goa 8åring så hon tycker att du har tid med henne ett tag.
Kram:)

rosenskära sa...

Hej på dig du hårt arbetande kvinna!

Oss slipper du inte även om Knäred är ett räligt samhälle!!! Då får vi väl sätta lite glamour på det (nja kanske inte just Jenny och jag då...)!

Eldningsförbudsskylten var ju riktigt härlig, precis som allt annat du visat som ska finna sina platser i din härliga affär!

Kramar/L

Fröken Fräken sa...

Helhärlig skylt/tavla!Och bra budskap dessutom. Den där turkosa färgen såg ju somrig och fräsch ut. Trots att jag ska vila blir jag ändå pysselsugen när jag besöker din blogg!

Förresten, förstår dina kval kring hur man ska försöka beräkna bjudfika till er invigning. Jag fattar inte hur restauranger beräknar mat varenda dag?! Jag som knappt kan bestämma mat för mig själv.. ikväll blir det tzatziki, nu ska jag skrämma förkylningen på flykten med ett lass vitlök!

Jessica sa...

jätte fin skylt och vad fint med turkost till det vita och svarta kommer att bli jätte fint i din lokal, jag får nöja mig att titta på bilder från invigningen och hoppas få se många ha det bra kram jessica

Majas skafferi sa...

Hej! Det är detaljerna som gör det,
Kul med skylten! Tur att det värsta snart är över nu då,..dottern tycker nog att det blir bra till slut..tjejer brukar ju gilla affärer:)! Lycka till med öppnandet!