Pepparkakskladdkaka hör december till och denna här är helt perfekt tycker jag.
Min nya favorit när det kommer till just pepparkakskladdkaka.😍 Rik och djup i smakerna av mycket kakao och pepparkakskrydda och blir perfekt krämig efter 15 min i ugnen. Sen ska den sätta sig några timmar...
Äts med vispad grädde, ett måste när den är ganska kraftig i smaken.
Prova den du med!
Recept här-
Pepparkakskladdkaka
(recept från Linnèas Skafferi)
Ugn 180 grader
2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
ca 2 msk pepparkakskrydda
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda det med ägg och socker.
Sikta i mjöl, kakao och vanilj, pepparkakskryddorna och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ha i smeten.
Grädda i 180 grader i 15-20 min. (jag har den i ugnen 15 min!)
Låt svalna helt och förvara i kylskåp tills den ska ätas
Servera med lättvispad grädde.
Recept Linneàs Skafferi



1 kommentar:
Looks interesting. Bet it's great with whipped cream. Have a wonderful week. Merry Christmas
Skicka en kommentar