tisdag 14 januari 2025
I år är det tulpanbrist...
lördag 11 januari 2025
Framåt!
måndag 6 januari 2025
Julmustfrallor!
söndag 5 januari 2025
Trettondagsafton öppet 11-13
lördag 4 januari 2025
I början av januari...
fredag 3 januari 2025
Nyår kom och gick.
Så har det gått några dagar in på det nya året...
Nyårsafton var jättefin.
Många glada kunder i butiken och sen var vi på härlig middag hos goda vänner och blev bortskämda med sååå god mat...
Först fick vi en Melon Bellini med lyxig dipp med chips
Förrätt;
Hummer och pilgrimsmusslor med Sandefjordsås och limesyrad gurka
Huvudrätt;
Oxfilè med potatisros och pepparsås, sparris och ugnsbakade tomater
Efterrätt;
Chokladfondant på hallonspegel med färska hallon och glass
Helt gudomligt gott!
Nyårsdagen sen började fruktansvärt hemskt!
Jag körde till akuten det fortaste jag fick och samtidigt ringde vi 112.
Det var lite av en mardröm faktiskt...jag minns mest att mina händer skakade jättemycket när jag körde och att jag tänkte men detta händer inte...hur kan detta hända...håll dig lugn nu, håll dig lugn...
På akuten var det inte så mycket folk ännu så där blev väntetiden kort tack och lov...
Sen när vi kom hem låg jag kvar i sängen resten av dagen, inga krafter alls, och lyssnade på stormen och mörkret det föll lika snabbt som alla andra dagar just nu...
Vintern vintern vintern...
Idag skiner solen och snön har fallit...
Jag har börjat städa ut julen i antiken...
Allt gott till Dig.
Kram M
måndag 30 december 2024
Nyårsafton!
tisdag 24 december 2024
God Jul
lördag 21 december 2024
Reportage i Hallands Posten
tisdag 17 december 2024
Våra öppettider inför julen.
måndag 16 december 2024
Mormors mjuka pepparkaka
Jag älskar julens kryddor och smaker.
De flesta år bakar jag någon mjuk pepparkaka och jag testar gärna olika recept.
Igår testade jag detta.
(jag gjorde också en pepparkakskladdkaka...mycket pepparkakssmaker med andra ord...😉)
Mormors mjuka pepparkaka
recept från ICA
smör + ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl sirap
2 msk lingonsylt
UGN 175 grader
Smörj och bröa en rund eller avlång brödform ca 1,5 liter (för en kaka)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret.
Rör ner smöret och resten av ingredienserna, SKA INTE VISPAS, endast röras om så allt blandas väl. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 min.
OBS: Jag gräddade bara knappt 35 min sen var provstickan torr så passa den i ugnen när du måste ta ut den!!
Min blev perfekt saftig med kortare tid. Den hade blivit torr annars. Allt beror ju på vad man har för ugn så klart men håll koll på gräddningstiden.
Låt svalna och pudra med florsocker.
Jag dekorerade lite extra...😃
(nej, det ska inte vara ägg i denna kaka om du som läser undrar...😇)