Nyårsafton 2017.
Hej!
God fortsättning på er.
Och välkommen januari och 2018.
Klockan är fyra och det är mörkt och blåser...
Inne är det varmt och stilla.
Alla är nog lite trötta idag och den stora förkylningen har slagit till här i huset men jag har inte drabbats (ännu i alla fall)...
Nu är det eftertanke och aningen lugnare tempo som gäller för närmsta veckorna.
Mycket som ska göras i butiken som ska kommas ikapp med efter december (bokföring, inventering, röja jul ute och inne som i antiken) men allt i lite lugnare takt,,förhoppningsvis...
Så att man hinner andas och känna sig som en människa.
De första vårnyheterna för 2108 har redan anlänt till butiken och rean fylls på så glöm inte kolla in i nätbutiken.
Igår var vi hos goda vänner och firade nyår.
Blev lika fint och fantastiskt ompysslade som vanligt och fick suverän mat, som alltid!
Vilken lyx att bli bjuden på dessa middagar.
Förrätten var en skaldjurssoppa med egengjord fond på bla havskräftor och hummer.
Så otroligt smakrik och god.
Gott Nytt År!
Huvudrätt var kalkon, hasselbackspotatis, rödkål, brysselkål, inlagd gurka och så god sås av stekskyn.
Mmmm...jag måste bara testa att göra egen kalkon, har aldrig gjort det!, för det är ju bara så gott och verkar hyffsat smidigt om man bara vet hur man ska gå tillväga på bästa sätt så klart.
Kollade matlagaren och ställde tusen frågor som vanligt!
😉
Får det lov att vara en liten jordgubbstomte innan tolvslaget...😊
Vintermys...
Hej då 2107.
Må 2018 bli ett fint år.
Det var granarnas jul i min butik och här står en som gjordes på en av pysselkvällarna!
😊
Efterrätten...
Åh så god!
En slags cheesecake med bla blåbär, hallon och passionsfrukt och prickarna av hallon på insidan av glaset tog lång tid att göra fick vi höra....haha...
Sanna matentusiaster i detta hus.😋
Men det blev tjusigt och gott.
Ha en god ny vecka och hoppas din nyårsdag varit skön och fin.
Kram Mariette
4 kommentarer:
Gott Nytt 2018 och tack för allt fint du delar av dig med här! Älskar dina kransar och andra idéer med blomster och grönt! Hälsn Karin
Hej Karin!
God fortsättning till dig!
Vad roligt att du gillar det gröna och blommande här på bloggen.
Hoppas jag kan bjuda på mer fin inspiration under 2018!
Kram Mariette
Vi brukar göra helstekt kalkon i ugnen, hur enkelt som helst och blir alltid väldigt saftigt och gott.
Brukar börja med att tillaga den med vilken "marinad" jag vill, pressa över apelsin t.ex och salt, peppar och chili.
Sen får man kolla med termometer tills den är färdig. Jag brukar medvetet "översteka" lite, för det blir så gott när skinnet blir krispigt.
Precis innan den är färdig häller jag på en blandning av 1 liten burk krossad ananas samt 1,5 dl thai sweet chilisås.
Lycka till! /jennie
Hej Jennie!
Tack snälla du för tips!
Låter supergott!
Får jag nog ta och testa...
Kram Mariette
Skicka en kommentar