Maj är väl ändå rabarberkakornas tid?!💛
Detta recept hittade jag hos ett av mina favorit trädgårdskonton på instagram, nämligen hos Karolina på Länsmansgården.
Jag gjorde min kaka i en form som är 25x25 cm så det blev en högre kaka med längre gräddningstid än i hennes recept.
Original receptet kommer här!!!
Karolinas rabarberkaka
Ingredienser till kakan;
350 g rabarber (gärna rödskalig)
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g rumsvarmt smör
2 dl vispgrädde
2 ägg
Topping;
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
100 g smör
Ugn 200 grader
Ansa och finskiva rabarbern. Rör ihop de torra ingerdienserna.
Tillsätt smör, grädde och ägg och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en ugnssäker form ca 25x30 cm täckt med ett bakplåtspapper i botten. Strö rabarber över smeten och tryck till lätt.
Smul; nyp ihop ingredienserna till ett smul och strö över kakan.
Grädda mitt i ugnen 30-35 min tills kakan fått fin färg och precis blivit torr i mitten, känn med en sticka.
Låt svalna och servera med vaniljsås.
Det blev en solig torsdag med lite plantering av sommarblommor, jordgubbar, promenad, bakning och grill.
Klänning 799:- butiken.
Sköna maj - när solen värmer är du underbar!😍
Här uppdukat på vackra nya duken från Olsson & Jensen.
Magiska dukar!
Ha en fin fredag och helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥