måndag 3 september 2012

Lyxig fyriskaka

 
Godmorgon Måndag!
 
Solen skiner åter igen idag och det är bara så friskt fint ute!
Gick ut och plockade plommon innan vi åkte iväg till skola/arbete och då hann katten ta in sin fångst...en mus på golvet... Löjlig som man är ställer man sig bara och skriker i förskräckelse tills det är till att ta sig i kragen och få ut eländet...
Usch, sånt vill man verkligen inte ha in!
Fast hellre en död mus än att jaga en levande... (det är läskigt..)
 
Hur som helst, hoppas ni slapp döda små djur nu på morgonen.
Här kommer en god sockerkaka!
 
Lyxig fyriskaka
 
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 äpplen
50 g mörk choklad
25 g valnötter
1,5 msk strösocker
 
Blanda smör och socker i en bunke.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och tillsätt det till smörblandningen.
Rör ner mjölken. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam.
Kärna ur, skala och skär äpplena i klyftor.
Hacka choklad och nötter grovt.
Tryck ner äpplena i smeten i ett cirkelformat mönster.
Strö choklad, nötter och socker över.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Känn med en sticka så den inte blir torr.
 


Gott!
 
Vi ses!


6 kommentarer:

  1. Hej du fina,

    Oops vilken strapatsfylld morgon!
    Vår katt kom in häromdagen med sin fångst. Det är svårt att vara cool och berömma dem, samtidigt som man bara vill ha ut musen ur huset :))
    Speciellt när katten stod och ylade utanför dörren och ville in och visa bytet.

    Mums vilken fin och god kaka du gjort, tack för att du delar med dig av receptet (sparas direkt!)

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  2. Oj vilken start på dagen! Kan ser underbar ut, kram

    SvaraRadera
  3. Åh, så gott det låter! Choklad och nötter är ingen dålig kombo.

    Jag har ätit så mycket kakor de senaste två helgerna, så jag måste verkligen hålla igen lite nu. Sorgligt men sant...

    Ha en underbar vecka!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Gott! Värt att spara receptet.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Har faktiskt prövat receptet, blev kanongott.TACK!!

    Kram Bettan

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet. Den blev mycket uppskattad i söndags.

    Mvh Anki

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥