lördag 14 juli 2012

Ett par goda recept!


Goda lite kladdiga chokladrutor...


Godkväll!

Oj oj oj vilket åskoväder som brakade loss här för ett par timmar sedan!
Det värsta jag kan minnas på länge... Så ja, nu är det förstås saker som inte funkar här hemma...

Men min telia uppkoppling på datorn funkar i alla fall!

Mysigt var det också att sitta i torrt och tryggt varmt förvar i uterummet med regnet smattrande mot taket, se dropparna piska dammen och ha tända ljus och ha god mat på bordet...

Inget som inte har något positivt!


Nu ska ni få ett par recept från förra lördagens servering.

Dessa chokladrutor tycker jag ni ska baka.
Riktigt goda! (och inte som vanliga kärleksmums!)

Chokladrutor med kokos

2,5 dl strösocker, 2,5 dl vetemjöl, 2-3 msk kakao, 1 msk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 150 g smält smör, 2 lättvispade ägg, 1,5 dl hett vatten

Glasyr;
3 dl florsocker, 6 msk smält smör, 2 msk kallt kaffe, 2 mks kakao, riven kokos

Ugn 175 grader

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smält smör, uppvispade ägg och vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 25-30 min.
Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Strö över kokos. Skär i rutor och njut!

Dricksglasen är nya till butiken, nyss hemkomna från Miljögården.


På Knäreds dagen hade vi också hemmagjord saft.

Nämigen min mammas rårörda jordgubbssaft.

Det receptet har ni här!

Rårörd jordgubbssaft

3 liter jordgubbar, 3 kg socker, 2 liter kallt vatten, 40 g vinsyra, 1 tsk Atamon

Tillagning;
Smält vinsyran i vattnet.
Slå vattnet över bären och låt stå ett dygn.
Låt rinna av i en saftsil.
Lägg i sockret och ställ svalt i två dygn. Rör om då och då. (Här säger min mamma att hon endast rörde en timme, men ganska rejält då! Hon lät det alltså inte stå i två dygn!)
Skumma saften noga.
Rör i Atamon och häll på väl rengjorda flaskor. Blir ca 5 liter saft.

God är den, jag lovar!


Enjoy!

Kram
M

12 kommentarer:

  1. Kärleksmums är ju så himlans gott! Något som verkligen hör till ett riktigt äkta kakkalas.

    Vi har haft en härlig dag i Glommen idag, riktigt varmt faktiskt. Kräftfestivalen pågår för fullt, vi kan höra dansbandet på kajen. Sitter på altanen och hör nu också några få regndroppar på parasollet. Härlig kväll och ingen åska hos oss, ännu...

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Oj vilket väder!!!
    Här har vi haft sol och ytterst lite regn;)
    Vi hörs när vi kommer hem;)))
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka toppenrecept, de ska jag spara och prova;) Kram

    SvaraRadera
  4. Chokladrutorna är så goda, det brukas bakas och läggas i frysen här. Tänka sig här är det uppehåll idag. Kanske ska skriva en så länge.
    Ha en bra söndag.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  5. Jag älskar verkligen Kärleksmums och jag föräter mig så lätt på det. När jag var föräldraledig med Zack så bakade jag en plåt i veckan och åt upp hela själv! Inte bra ;)

    SvaraRadera
  6. Älskar dina recept! Jag sparar dem men tyvärr är jag inte lika flitig att baka som du är...
    Härligt med semester då, har du ledigt från butiken helt eller innebär semester en del jobb ändå?
    Hoppas hur som helst att du får det riktigt bra ( och att vädret blir lite bättre).

    KRAM

    SvaraRadera
  7. Åh jag älskar chokladrutor och det var längesedan jag bakade dessa, tack för recept, kram

    SvaraRadera
  8. Oj vad mycket smaskens du tipsar om! Vi har sluppit åskan idag, men jisses vad det har regnat...

    Önskar dig en fin start på nya veckan!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  9. Blev så sugen på kärleksmums och kunde ju inte låta bli att baka dessa igårkväll! De var verkligen smaskiga, faktiskt godare än de jag gjort tidigare. Tack för receptet! Tar mer än gärna emot fler recept från det du bakade till Knäredsdagen sist.......

    Njut nu av ledigheten!

    kramar
    Ann-Britt

    SvaraRadera
  10. Hei-gleder meg til å bake kaken,men hvilken størrelse på form bruker du?God sommerferie:-)

    SvaraRadera
  11. Bakar i denna stund dessa godbitar. Doftar otroligt gott i köket. Blir en goder fika i em.

    Kram Malin

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥