Godmorgon!
Tusen tusen tack för fina hälsningar angående gårdagens inlägg!
Roligt att läsa!
Den här tiden på året säljer vi jordgubbar i butiken så därför passar vi på att också själva njuta av det varje dag! Oftast direkt från lådan jag bär med mig hem(ibland lådorna!), men igår blev det även en paj.
Denna gång Monikas rabarber och jordgubbssmulpaj
Här kommer receptet!
200 g smör
6 msk strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
Fyllning;
ca 7 dl skivad rabaraber
1/2 l skivade jordgubbar
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
(Satsen på smuldegen har jag gjort dubbel, ska egentligen vara hälften i originalreceptet!)
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl, havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med de skivade jordgubbarna, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 min.
Vaniljsås till.
NJUT!
Idag ska jag fota håruppsättningar och ta hand om en massa blommor!
Vi ses!
Kram Mariette
Men ååhh, så gott! Har lite egna rabarber i landet, väldigt få dock. Ska i kväll laga kycklingfilé med rabarber. Men lite paj får det nog bli snart också.
SvaraRaderaKram Malin
Gjorde en sån paj till skolavslutningen igår...mums!!
SvaraRaderaJättefin krönika Du skrev,grattis till den!! Kram Kate
Gokväll rara Mariette!
SvaraRaderaMums så gott tur jag har lite rabarber kvar. Tack för receptet!
Torsdagskram
/Renate
Mmmm...den pajar brukar jag också göra. Och precis som du dubbelt av den goda smeten. ♥
SvaraRaderaUnderbart god paj!
Kram från Heléne
Tack för ett underbart pajrecept!
SvaraRaderaIdag ska jag äta upp den lilla bit som blev över från igår.
Kram Cattis