lördag 19 maj 2012

Knäckig rabarberpaj


Åh fina fina försommartid!
Idag ser ut att bli en härlig dag!

Om ni funderar på att baka något gott med rabarber måste ni prova denna!
Riktigt smaskig!

Recept från Allt om Mat

Knäckig rabarberpaj

Botten; 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 1,5 dl strösocker,, 1 tsk bakpulver

Fyllning; 2 dl creme fraiche, 1 stort ägg, 1,5 dl strösocker, 1,5 tsk vaniljsocker, 2 dl rabarber ansad i tärningar (fast jag tog ca 3-4 dl!)

Ugn; 200 grader
Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulver och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en form (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner det i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.

Servera pajen ljummen eller kall med vaniljsås.

Smakar sommar!

Fin lördag till Er!

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset!
    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Det låter gott så det ska jag prova. Du får ha en fin lördag.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  3. Låter som en paj för mig;)
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. God rabarberpaj - i en HÄRLIG ugnsform! Får pröva detta recept nästa gång!

    Kram // AH

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥