söndag 6 maj 2012

Jordgubbs- & rabarberpaj, det smakar sol det...


Försommarpaj!


Härlig solig dag blev det!

Det inspirerade förstås till att göra något somrigt i fikaväg!
Så därför blev det kombinationen rabarber/jordgubbar till söndagskaffet.

Kan säga att barnen med kompis slukade denna i ett naffs!
Svisch så var den borta och tallrikarna rensade...
och alla nöjda och glada!



Paj med rabarber & jordgubbar

125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl cf
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Skivade jordgubbar och skivade rabarber tillsammans 225 g

Blanda vetemjöl och 1 dl socker i en skål.
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjölblandningen till en grynig massa.

Blanda cf, vaniljsocker och 0,5 dl socker i en skål.
Häll denna smet i en form som ska vara ca 25 cm/diameter (ej löstagbar kant!), täck botten med smeten och fördela bären över.

Smula sedan mjölblandningen ovanpå bären.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 50-60 min, eller tills fin färg.

Servera med vaniljsås!


4 kommentarer:

  1. Men fy så gott! Blir så sugen av att titta på bilderna.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott det ser ut!!! Kram Kate

    SvaraRadera
  3. Mmmm så gott, älskar paj, kram

    SvaraRadera
  4. Det ser nästan för gott ut.

    Kram Therese

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥