måndag 16 januari 2012

Godaste bullen...

Farligt goda!!!

Ett utav det som blev bakat igår var dessa bullarna.
Oj oj oj, jag säger då det, grymt goda!!!

Ja, barnen tyckte fyllningen smakade konstigt, men vi vuxna som smakade kunde bara sucka av förtjusning...Så prova dessa!

*Haha*, ni märker kanske att det inte körs bantning på denna bloggen?!
Fast motionerar görs det.
Har nyss sprungit en timme. Sååå skönt...
Långpannebullar med philadelphiafyllning
20 st

5 dl mjölk, 150 g rumsvarmt smör, 1 paket jäst (50 g), 1 dl strösocker, 0,5 tsk salt, 10-13 dl vetemjöl
Fyllning; 150 g rumsvarmt smör, 200 g philadelphia ost, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker
Ägg och pärlsocker till garnering
Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, saltet, sockret och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Häll ut degen på en plåt, gärna med lite kanter, och tryck ut degen (plåt ca 40x32). Låt jäsa ca 30-40 min. Tryck med mjölad tumme fördjupningar jämnt fördelade över degen. Rör ihop fyllningen som du sedan fyller hålen med. Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda ca 15-20 min i ugnsvärme 200 grader.
Skär i fyrkanter mellan hålen innan bullarna kallnat helt.
NJUT!
Vi verkar vara många som gillar Kitchen Aid köksmaskinerna! Många som har en och många som önskar sig...

När jag satte min nyinköpta på köksbänken sade Eric som är 7 år, "Men mamma, det är ju en sån som hon som bakar på TV har" (alltså Leila).

Och visst får man väl säga att hon ger bra reklam och är ett härligt ansikte för Kitchen Aids alla fina färger på maskiner!
Heja Leila, diggar henne skarpt!
Girl power kallas det!

God kväll på er!
Kram Mariette

22 kommentarer:

  1. Det låter väldigt gott och farligt:-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Men jisses vad smarrigt detta såg ut då. Kniper åt mig receptet med en gång. Här bantas inte heller, men jag rör på mig :-)
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  3. uaauuu!!!!che buono!!!!!!dalla foto sembra proprio squisito!!!!!

    SvaraRadera
  4. Här ska provbakas! Ser galet goda ut:)

    Ha en finfin vecka,
    Rebecca

    SvaraRadera
  5. Nu blev det visst två kommentarer här på samma dag men dessa bullar såg ju verkligen helt fantastiskt goda ut!!! Dessa ska jag absolut göra.
    tack snälla du för att du delar med dig av så många fina recept! Det får mig att hitta tillbaka till bakningsglädjen som tyvärr har varit borta ett tag nu...

    Ha en fin kväll!!!

    SvaraRadera
  6. Jag hittade hit för ett tag sen & fastnade! :) Dian bullar såg kalasgoda ut. Jag gjorde en sats med suupergoda saffransbullar med vaniljsmak precis innan jag kom på att jag inte skulle äta dom.. så nu ligger dom där i frysen och väntar på att min motivation ska dala ;)

    SvaraRadera
  7. Det här receptet tror jag att jag måste testa nån gång, låter himla smaskigt:)

    SvaraRadera
  8. Goda som bara den ser bullarna ut att vara, och fina också :)
    Här bantas det inte heller, men motioneras bara lite sisådär.. Hoppas kunna få tummen ur och komma igång, så att jag kan äta mera bullar :)
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  9. Ska absolut testas snart! Har läst receptet på fler ställen och det verkar galet gott.

    Kram

    SvaraRadera
  10. Åååååå det vattnas i min mun. Är lite småsugen nu efter träningen i kväll. Men får väl ta lite frukt hi hi. Men receptet snor jag. Kram Maria

    SvaraRadera
  11. De bullarna ser verkligen farligt goda ut. Så de måste jag absolut prova.

    Är också lycklig ägare till en Kitchen Aid, använer min ofta!

    Tack för en inspirerande blogg!
    kram Maria Nyckelpiga

    SvaraRadera
  12. Såg mycket gott ut, skall ta och göra en sån till helgen...mums!
    En fin dag till dig , MALIN

    SvaraRadera
  13. Bara så himla smarriga såg dom ut.Tack söta för receptet.Ha en fin tisdag.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  14. Men jösses så gott det ser ut kram

    SvaraRadera
  15. oj vad gott det där låter!
    och enkelt, då allt bara sätts i en långpanna!!
    trevlig tisdag!
    susanne

    SvaraRadera
  16. I just finished working out. Instead of eating something bad for me...I'm going to look at this and think about how amazing it would taste! I'll definitely have to make these.

    SvaraRadera
  17. Vilka bullar!! Måste prova!
    Bakade kolakakorna till ett kalas,
    det blev succé. Tack för alla goda
    recept!

    SvaraRadera
  18. Tack för receptet, fyllde mina med vaniljkräm o det blev också smarrigt!

    SvaraRadera
  19. Underbart och enkelt bullrecept som jag provat bakat och bjudit på idag! Kram Kate

    SvaraRadera
  20. Bullarna är helt fantastiskt goda men när jag bakat gör jag små bullar av dem som får jäsa enligt vanligt bullrecept, dvs 2 gånger och det blir oxå supergott. Har inte testat ditt recept, men eftersom jag får ut 48 bullar av samma sats, känns de aningen maffiga.
    Hur som helst - kanongoda är de!

    SvaraRadera
  21. Just saw a photo of these pinned on Pinterest and can't wait to try them. I might have to add a little lemon to the filling! Going to be visiting Sweden this summer--my favorite place in the world! Tack så mycket

    SvaraRadera
  22. Oj, så goda bullar! Bakade idag första men inte sista gången! 💗

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥