lördag 6 augusti 2011

Rebeckas goda pastasallad

Idag får ni ett gott recept!
Jag har fått det av min svägerska Rebecka som fått det av sin systers svärmor,-...ja det goda ska man ju föra vidare eller hur?

Här har ni det, lätt som en plätt.
OBS; gör den dagen innan för absolut godast resultat och så fixar ni bara mer av "såsen" och rör ner innan den ska serveras så den krämar till sig igen!

Rebeckas goda Pastasallad med kyckling

Stek 4 kycklingfilèer och krydda med salt och peppar. Låt kallna.

Blanda 2 dl cf med 3 dl gräddfil och 2 dl majonäs (här tar jag lite mer, plus mer dagen efter då...det ska ju vara krämigt som sagt!)

Dela kycklingen i små bitar, blanda i oliver, majs, purjolök, fetaost, paprika, rödlök, svartpeppar och italiensk salladskrydda.

Koka 750 gr pastaspiraler eller annan sort (och här tar jag mindre för att inte drunkna i pasta i förhållande till det andra men det får man ju avgöra själv)

Blanda allt i en stor skål och njut av den dagen efter....Antingen ihop med bröd som lunch eller som en middag med mera grillat till ...

Vid detta tillfälle har jag också garnerat den med basilikablad.

Önskar er en skön lördag!


18 kommentarer:

  1. Älskar mat som kan förberedas dagen innan och sedan bara står och "gottar till sig"...
    Det lät jättegott det där, och snyggt blev det i en cerise skål också!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  2. Det ser jättegott ut, och vilka snygga bilder du tar.

    SvaraRadera
  3. den måste absolut testas!Ha en underbar helg*! kram!

    SvaraRadera
  4. Tusen tack för tipset! En sådan kommer vi att göra idag, så nu ska jag ta bilen och handla hem lite smått och gott till pastasalladen.

    Ha en underbar lördag!

    Kraaaaaaaaaaam från Mallorca!

    SvaraRadera
  5. Låter smaskigt, klart man ska delge och föra vidare....Kram

    SvaraRadera
  6. Ser virkelig godt ut.. enkelt når man kan lage det dagen før..

    ønsker deg en fin helg
    klem Kerstin

    SvaraRadera
  7. Så gott det låter, jag har precis nyss upptäckt pastasallad så det här ska jag pröva.
    Agnetakram

    SvaraRadera
  8. Ville bara lämna en hälsning efter att ha följt din blogg en längre tid.... Idag var jag i din butik och träffade din snälla mamma! Jag hade kollat in några favoriter i webshopen så trots att vi kom precis innan stängning gick det snabbt att handla tre underbara ting: saftkanna, tassel och ståltrådskorg. Tack för en inspirerande och glädjande blogg!

    SvaraRadera
  9. Låter jättegott! En liten fråga bara; vad är cf?

    SvaraRadera
  10. Just precis creme fraiche.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  11. Det låter verkligen smarrigt - måste provas!

    Vilka vackra bilder du har tagit vid havet!

    Kram /Åsa

    SvaraRadera
  12. Det låter gott. Nu har jag skrivet av receptet. Tack för att du delar med dig.
    Kram IA

    SvaraRadera
  13. Kommer att passa bra på vår målarfest nästa lördag - till grillat ;))
    Fortsätt att vara - vacker - vid havet!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  14. Pastasallad är verkligen bästa sommarmaten! Tack för receptet. :) Här regnar det idag, då får man ägna sig åt innesysslor istället. Det ser ut som ni njutit av härliga sommardagar. Ha en fin söndag! Kram

    SvaraRadera
  15. Ser helt ljuvligt good ut, måste prövas.
    Ha det toppen!
    Camilla

    SvaraRadera
  16. Tusen tack för era fina hälsningar...,-och ni ska absolut prova pastasalladen!

    Sååå kul att även ni utan blogg skriver några rader, det uppskattas jätte jättemycket!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥