tisdag 30 augusti 2011

Höstsmaker

I söndes fick jag lust att leta upp lite nya recept,- och sen var jag fast i köket med att prova...

Ett av de nya recepten jag tycker ni ska testa, om ni nu gillar att baka förstås, är äppelpajen.
Lite omständig att göra eftersom den är i tre moment, men har ni lite mer tid en dag så är den väl värd att göras.

Den fick mycket gott betyg av alla mina testsmakare som blev inbjudna!

Barbros Äppelpaj

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning
5 st äpplen, röda syrliga
2 msk smör
2 msk råsocker
1 tsk kardemummakärnor, krossade
1 msk citron, pressad

Toscasås
150 g sötmandel
150 g smör
1,75 dl strösocker
3 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde

Ugn 200 grader
Mixa ihop mjöl och smör, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm diameter, ställ kallt 30 min.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Mjukstek 3-4 min i smör i en kastrull. Tillsätt råsocker, kardemumma, citronsaft. Ställ åt sidan.
Toscasås; skålla och skala mandeln, mal den, (eller hacka!). Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vetemjöl, sedan mald mandel och grädde. Ge blandningen ett uppkok, ställ åt sidan.
Fördela äpplena i bottnen av pajformen, täck med toscasås och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Servera med vanilsås...

*Recept Allt om mat*


Hösten smyger sig in i allt nu...
Inte kan man baka utan att smycka med rekvisita av sensommar...

Nedan Björnbärsgrottor

Hoppas du får en god dag, kanske med en trevlig fikastund...?

KRAM
M

9 kommentarer:

  1. Mmm vilken god äppelpaj och vackra frestande bilder!! Och den tunikan var så ljuvlig!! Mari.

    SvaraRadera
  2. mmm läckra recept och ljuuuvliga bilder på din blogg ! Blir glad och får inspiration ! kram J

    SvaraRadera
  3. Hej
    Det är mitt första besök här i din underbara blogg, så mycket fint, härligt inspirernade.
    Hit kommer jag igen.
    Ha en fin dag.
    kram
    Jessica

    SvaraRadera
  4. Det är ändå inspirerande med hösten! Kakan verkar jättegod och eftersom jag just såg att det lyser äppelrött under apelträdet längst bort i "nya" trädgården är det läge att inspireras av ditt recept. Tack så mycket!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Den där pajen såg god ut!
    Älskar också hösten!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Sååå gott det verkar. Jag skrev av receptet genast. tack för att du delar med dig.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ser jätte god ut, gjorde något liknande med äpplen och kardemumma men det var inget toscasås. Det här receptet måste jag pröva. Man blir så frestad när mas ser de vackra bilderna.
    Ha en bra tisdag!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  8. Jag igen. Har inte gjort goda kakan än... Men tänkte höra med dig om du har ett tips på vad man inte får missa när man är i Stockholm? Men svara bara om du har tid!
    Kram från andra sidan skogen

    SvaraRadera
  9. Den måste provas! och receptet på björnbärsgrottorna kan du väl lägga ut imorrn ;O) Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥