fredag 12 februari 2010

Bästa barndomskakorna ever!





Hemma på vår gata i Knäred bakade mamma Britt de bästa kakorna ever!
Havremuffins, alla barns favorit!
Och vuxnas också, för den delen... Det fanns inget som slog dessa oansenliga kakor, de var mäkta populära bland alla som fick smaka!
Än idag måste jag säga att de är barnsligt goda!

Här kommer receptet, väldigt lätt att slänga ihop. Men en liten varning är på plats, smaka ej på degen, då blir det inga kakor....

Havremuffins

6 dl havregryn
1 msk kakao
2 hg smält maragarin

Blandas för sig. Och här ligger hemligheten i att låta havregrynen ligga och gotta sig i margarinet och kakaon några minuter, annars blir de bara knapriga och inte "mjukkladdiga" som de ska vara!!!

2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Blandas och vispas poröst. Sen blandas de två smeterna.
Grädda 200 grader i ca 8-10 min. Inte längre, de ska se lite ofärdiga ut!

Lycka till!
Mysig fredag!

16 kommentarer:

  1. Godmorgon! Tackar för receptet det ser mumisga ut dina havremuffins. Skrev precis kommentar till ditt förra inlägg när jag såg att du gjort ett nytt :-) Jag fick nämligen samma mail som du fått från "Windowsliveteam"....Kram kram Paula

    SvaraRadera
  2. Åhhh, de ser supergoda ut..jag vill hem & baka genast....., men jag får ge mig till tåls helt enkelt
    Vill oxå skicka mycket beröm till din fina blogg. Kul läsning & fina bilder & tips.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Gud Mariette de ser underbart goda ut!! Om tiden finns ska jag absolut pröva dem ikväll..:)

    Önskar dig en underbar helg!!
    Varma Kramar Elin

    SvaraRadera
  4. Åh, vilket smarrigt recept! :-) Det måste jag bara prova... och jag ska försöka låta bli smeten, hur nu det ska gå till... det är ju så himlarns gott med smet och deg!

    Ha en fin helg!

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  5. Mumsigt! Kan tänka mig att röran är god även innan! :) Hur gjorde ni när ni lackade köksluckorna? Har ni målat själva eller skickat iväg dom för att få det gjort?
    Ha en trevlig helg och alla hjärtans dag! Kram :)

    SvaraRadera
  6. Ooo sådana måste jag göra, kul med ett recept utan mjöl(jag är glutenintolerant) för då kan jag ju verkligen testa!!!De lät supergoda!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. De där lär man ju bara prova på och baka,såg riktigt gott ut!
    Kram Marie..

    SvaraRadera
  8. Det där receptet lät spännande. Men jag kommer i n t e att kunna låta bli och smaka degen...

    Härliga bilder i förra inlägget. Blev inspirerad att lämna liknande avtryck på vår griffeltavla :))

    Ha en härlig helg!

    Ps. mail till dig

    SvaraRadera
  9. Vilket smaskigt recept! SÅ härligt med dessa välbeprövade favvo-recept.
    Välkommen att besöka mig på min nya blogg Husmorsskolan!

    Mvh Maja

    SvaraRadera
  10. Tack för receptet! Älskar allt med havregryn.
    Ska nog prova dessa imorgon när jag e ledig!

    Trevlig helg!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. Det där receptet lät riktigt smarrigt!

    jag förstår principen med hav4regrynen. Genialiskt!

    Jag älskar bakverk med havregryn i, ska pröva detta recept nästa vecka när dottern fyller år.

    Tusen tack för recept och inspiration

    Kram Lena

    SvaraRadera
  12. Redan receptet ger njutning! En bra kaka att baka till glutenallergiker också. Hoppas sonen är bättre.
    God natt hälsar Eva

    SvaraRadera
  13. Mmmm, de ser helsmarriga ut, får testas.
    Ha en fin helg,
    Lydia

    SvaraRadera
  14. Det är ser gott ut :).

    Tar till mig receptet o tror att t o m jag skulle kunna greja baka dem ;).

    Kram

    SvaraRadera
  15. Åhhh.... sådan kakor åt jag som barn och älskade.Vad kul att jag fick en påminnelse, det var så länge sedan jag åt sådana. Nu måste jag baka, tack så jätte mycket för receptet. Tack också för vackra bilder.
    Ha en bra helg!
    Hjärtekramar

    SvaraRadera
  16. Att det ska behövas en "knärbo" för att ge mig detta underbara recept har letat LÄNGE efterdom!

    Tack tack!

    Karolina (från knäred)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en hälsning!♥