onsdag 2 januari 2019

Nyårsmenyn och en god början.


Så blev det januari och 2019.
Det är alltid snärjigt att hänga med i svängarna i butiken när den ena högtiden efter den andra kommer så tätt och kräver sina egna attribut för att stå som symbol för just Den helgen.

Så fort julen är över är det röda ute.
Så fort nyår är över så är det betoning på vår som folk vill ha.

Så idag inför Trettonhelgen har vi så klart fyllt på med bla tulpaner, härliga krukrosor, pärlhyacinter och annat smått och gott.

Min fina blus liksom de söta och varma torgvantarna finns med på rean just nu.



På grund av tidsbrist har jag fått ligga lite lågt med nyheter i just webshopen men nu finns denna nya fotogenlykta, i nyproduktion men i vacker gammeldags modell, inlagd där, och så fort det blir tid är det dags att skylta om efter julen och bla ställa dit dessa fina lyktor...


Jag måste bara visa er menyn från Nyårsafton.
Så gott och fint och hela baletten och superhärligt ordnat!
Vilken ära att få bli bortskämda med detta på årets sista dag när man mest skulle behöva ligga inlagd på ett vilohem...haha...Ja men faktiskt.
Man är slut när julen och nyår sagt tack och hej för denna säsong.

Men till maten...


Förrätten...

En magiskt god liten bakelse med skaldjur.


Huvudrätten;
Smörstekt torskrygg med potatispure med palsternacka, knaperstekt bacon, smörstekt sparris, färska rädisor, sockerärtor och en himmelsk sås som jag tror om jag inte missminner mig var med bla citron...


Fisken vara bara så där perfekt tillagad så när man skar i den så skiktade den sig och föll isär precis som de ska...
Gudomligt gott.


Efterrätten som intogs efter tolvslaget var inte dålig den alltså...
😊


Först var det en maräng gjord på sockerlag som brändes av.
Sedan monterades en chokladhalva, gjord i speciella formar, ovanpå.
I dessa lades två kulor av olika glassorter.
Sedan lades den andra chokladhalvan ovanpå som "limmades" på. Ätbart guldpuder ströddes på.
Crunch strösslades runtomkring.

Och sedan som pricken över i vid bordet...


..så hälldes en varm hallonsås ovanpå som skulle göra att chokladlocket skulle öppna sig och rinna ner och blanda sig med allt det goda...


Alltså, "high five" på den!
Värdig Nobelfesten den efterrätten.😉


Ja så avslutade och började vi alltså året.💚


Idag morse åkte 17-åriga dottern med tåg till Stockholm ihop med en kompis.
Hon kom ju nyss hem från London...😌

Jaja, lika bra att acceptera att hon blivit stor.
Jag kan inte hålla henne hemma med oss längre...😊

Jag började i alla fall nya vardagen på det nya året med tandläkarbesök så nu är jag fin i munnen..., inga hål eller konstigheter, så skönt...och sen så klart jobb.

Många nya kataloger från leverantörer landar i lådan nu och jag måste ta tag i beställningar av detta.

Mååånga måsten nu när julen dragit förbi och ett nytt år väntar.

Men helt ärligt skulle jag mest vilja dra på semester, eller en långhelg eller vad som helst..
Fast det kan jag bara drömma om.
Verkligheten kallar.
😉

Kram och God fortsättning.
💛💜💚

Inga kommentarer: