onsdag 8 februari 2017

En hallonsmulpaj och balikorgar.


En god paj är ju aldrig fel och denna är försvinnande god.

Jag gjorde den i helgen som efterrätt och det enda felet var att den blev för liten...haha...
För man ville bara ha mer!

Receptet kommer från Sveriges Mästerkock 2016, Catarina König och hennes blogg som ni hittar här.


Och receptet har ni nedan;

Smulpaj med hallon kokos och havregryn

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2-3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
225-250 g hallon
1/2 msk potatismjöl
1 msk sirap (att ringla över)

150-165 graders ugn, varmluft

Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn, kokos, strösocker och vaniljsocker till en smulig blandning.
Lägg de frysta hallonen i en sil och pudra över potatismjölet och sikta runt så att det täcker alla bär.

Lägg lite smuldeg i botten på en form.
Lägg på bären och sedan resten av smuldegen.
Ringla över sirapen.
Grädda i ca 20-25 min eller tills fin färg.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.



Idag var det så ljust ute när vi åkte iväg till skolan på morgonen...Så oändligt skönt...
Nu är det bara vargavinter kylan som ska släppa för jösses vad kallt det är...
Det är knappt man får upp värmen när man är ute och går om kvällarna...


Balikorgar med vita sömmar finns hemma i butiken och webshopen igen.
Så fina till förvaring och en fröjd för ögat!




Trevlig onsdag på er!

Inga kommentarer: