måndag 27 februari 2017

Bärkakan, på min topplista!


Oj vilken dimmig dag...
På precis alla sätt.
Vädermässigt som i livet.

När man får en dag som känns som att man absolut inte hinner någonting på och man har massor att göra...
Det är jobbigt.

Det växer i högarna av allt som väntar på en.

Jag älskar också det här med blogg, instagram, sociala medier, men det kan också skapa en känsla av otillräcklighet.

Att aldrig vara tillräcklig.

Jag vet att många känner så...

Och jag får också ganska ofta höra hur mycket de tycker att jag hinner och gör, men hallå...varför känner inte jag så...

Nej ibland får man försöka ta ett steg tillbaka.

Lägga telefon och all uppkoppling lite åt sidan så det blir mera tid till det som verkligen betyder något.


Den här kakan har jag bakat så många gånger under flera år nu.
Receptet har jag lagt ut en eller två gånger innan men det kommer här igen för er som kanske missat det, för den förtjänar sin plats bland goda kakor topplistan.

Varsågoda!

Bärkaka

150 gram smör
2 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
Bär i lagom mängd...
Jag använder oftast röda vinbär men nu blev det svenska söta jordgubbar som jag sparat i frysen sen i somras...
Supergott!

Rör smör och socker till en smidig massa.
Tillsätt ägg, mjöl och mannagrynet sist.
Tryck ner degen i en form med löstagbara kanter som du smort och bröat.
Tryck ner bären (otinade om de är frysta)
Grädda i 200 grader i ca 25-30 min.

Servera helst ljummen med vaniljsås.





Måndags Time Out!

Kram och Hej!

Inga kommentarer: