måndag 8 augusti 2016

Hallonpannacottatårta


Hej denna superblåsiga måndag!

För tillfället skiner solen denna dag som liknar höst och jag passar på att komma ikapp med en himla massa som ska göras här hemma...
Sånt som jag inte prioriterar när vädret är vackert och man hellre kan göra något roligare som en utflykt eller bara njuta av sol och värme...

Häromkvällen bjöd jag gästerna på bla denna 
Hallonpannacottatårtan....

Receptet kommer här;

Hallonpannacottatårta

25 g smör
3 dl krossade digestive
2 msk socker

Smält smöret och blanda med de andra ingredienserna. Fodra kanten på en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper som du fäster genom att smöra kanterna och sen trycka dit pappret du klipp till.
Sätt också ett bakplåtspapper i botten som du smörar.
Tyck ut "smulorna" över hela botten.
Grädda i 150 grader i 10 min.

4,5 gelatinblad
4,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
375 g hallon
300 g philadelphiaost

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.
Värm upp grädde och socker tills sockret smält.
Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Rör sedan ner philadelphiaosten så den smälter.
Rör ner de mosade hallonen och rör allt till en jämn smet.
Häll pannacottan över den svalnade botten och ställ i kylskåp minst 4-5 timmar.

Riv försiktigt bort papperna 
garnera med valfria bär.


Enjoy!

4 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

hej, alltid så kul med dina recept! Men jag undrar... behöver den stå i kylskåp minst 4-5 MINUTER? Inte timmar?
bara en liten fråga, man märker väl det! hihi
Ha det gott o grattis till giftermålet!
Lena

Tulipa sa...

Hej Lena!

Ja jösses, så klart ska det vara TIMMAR. Annars blir det lite löst...haha...
Tack för att du påpekade. Nu har jag ändrat det.

TACK!

Fortsatt fin sommar!

Kram!

Anonym sa...

Hej!
Måste fråga vart klänningen du har på dig kommer ifrån? Ser underbar ut!

Tulipa sa...

Hej.

Tack!
Den är från Betty Barclay.
Köpt i Tyskland för ett par år sedan...

Med vänliga hälsningar Mariette