tisdag 9 augusti 2016

Ett tilltugg innan middagen...


Som festligt enkelt tilltugg till en fördrink eller ett glas bubbel rekommenderar jag dessa.
Jag bjöd på dem innan en middag i förra veckan och jag tyckte de var riktigt goda, och ja gästerna då också som tur var kanske...haha....


Jag gillar verkligen rött som en sommarfärg.
Den är så fin till alla söta somriga svenska bär, äpplen, rönnbär, kräftor...
Rött klär augusti perfekt tycker jag och lyser vackert inbjudande...

Det goda receptet på detta tilltugg hittade jag på Catarina Königs blogg, hon som vann Sveriges Mästerkock.
Massvis av grymt goda recept.

Idag ska jag bla göra små mini pajer med smördeg och getost  också från hennes fina blogg, (till det grillat kött, foccacia med smörstekta kantareller och en Mojo rojo sås från Lantliv.

Man måste ju lyxa till vardagarna lite när det är semester tycker jag...


Catarinas recept...vars blogg ni hittar här...

Parmesanchips med citronkräm och löjrom

-20 st-

200 g riven parmesan ost

Citronkräm;
2 dl creme fraiche, 34%
1/2 citron, citronzesten (alltså skalet rivet fint)
salt och peppar efter smak

Topping; 1 finhackad rödlök
löjrom och persilja

Citronkrämen; blanda samman creme fraiche, citronzest och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåp tills det är serveringsdags och man lägger på röran...
(skulle den ha börjat bli lös, vispa den hård med elvispen!)

Parmesanchipsen; 
Ugn 175 grader.
Riv parmesanen grovt och lägg i toppiga högar på plåtar med bakplåtspapper. Gädda ca 8-10 min. Passa dem och kolla när de får fin färg!
Låt svalna helt.

Hacka rödlöken fint.

Klicka på krämen strax innan servering, toppa med rödlök och löjrom och en liten vippa persilja.

Servera gärna till något bubbligt...


Sommarnjutning  medan det så sakta blir klart på grillen bredvid...

Och där grillades det fläskfilèer med en honung och citronglaze jag rört ihop några gånger denna sommar, Lisa Lemkes recept på helrostad nypotatis i ugn med prästost, smör, vitlök som man toppar med på slutet och till det ett par olika såser och sallad.

Sen avslutade vi med hallonpannacottatårtan.

Kanske ett tips eller inspiration till en augustidag...

Kram M

1 kommentar:

Meta sa...

Aha det där skulle jag kunna göra på kolonin. det får inte vara för krångligt här i mitt pyttelilla kök.
Tack för tipset
Kram Meta