tisdag 23 februari 2016

Världens godaste kladdkaka


Ikväll ska jag redigera lite bilder på de nya ljuvliga efterlängtade Tove Frank korten som kom idag.

Åh vad jag längtat efter dem alltså...

Så himla vackra...

Photo Art i liten modell som passar lika fint att ge till någon man tycker om som att rama in eller bara sätta på väggen med washi tape.
Tex.

Stora art prints från Tove Frank i limited edition kommer snart också...
Släpps till butikerna i slutet av feb/början mars.

Spännande.

Bilder på korten kommer imorgon då de också läggs i nätbutiken.

Men nu...

Kladdkakan jag bjöd på i helgen.

Världens godaste kladdkaka

(recept från bloggen Bakverk & Fikastunder)

Botten;
100 g smör (smältes)
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret.
Blanda övriga ingredienser i en skål och rör sedan ner det smälta smöret tills allt blandats.
Smöra en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Grädda i 175 grader i 20 min.
Låt svalna lite.

Glasyr;
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

Blanda allt utom smöret i en gryta.
Låt koka tills det tjocknar lite (15 min).
Ta från värmen och rör ner smöret till en jämn fudge, (den är ganska lös men stelnar i kylen).
Bred över kakan (känns som att det är mycket men allt ska på!) och låt sedan stå kallt, görs helst dagen innan.

Pudra över florsocker...

Servera med lättvispad grädde och sötsyrliga hallon.


Perfekt som en simpel "tårta" och två stycken sådana här räckte till 17 personer (efter en middag då visserligen) och blev en god bit över så de är ganska dryga och mäktiga.
Ett litet baktips alltså!

Trevlig kväll!

1 kommentar:

AnnaHelena sa...

Tack för tipset! Tänk att det finns så många olika varianter av kladdkaka. Alltid lika roligt att testa nya! Så fint det var med en vit ranunkel som garnityr! Enkelt och fint!

Kram // AH