måndag 17 mars 2014

Apelsinkaka i uterummet...

 
Om man är hemma en söndag är det mysigt att börja dagen med att baka något...
Så att det sen är klart att bara plocka fram och inte behöva avbryta allt för mycket i det som blivit söndagssysslorna, och tro mig...söndagarna är alltid fullspikade!
Det är ju den enda hellediga dagen man har på sin vecka.
 
Igår snodde jag ihop denna enkla men goda apelsinkakan.
Den åts sedan i uterummet, -skönt att den säsongen börjat återvända.
 
 
Apelsinkaka med glasyr
 
200 g margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 apelsin, rivet skal
1,5 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl kaffegrädde
 
Glasyr
1 dl pressad apelsin
1 krm kardemumma
1 tsk vaniljsocker
florsocker att strö över
 
Ugn 175 grader
 
Smöra och bröa en rund form. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör sedan ner apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smeten varvat med grädden.
Häll smeten i formen och grädda i neder delen av ugnen ca 50 min.
Blanda glasyren och slå det över den varma kakan när den kommer ut ur ugnen.
Låt den sedan svalna innan du vänder upp den och pudrar florsocker över.
 
Jag lovar,
inte dumt alls!

1 kommentar:

AnnaHelena sa...

Jamen DET var ett jättebra tips: Att baka direkt på morgonen! För det är ju som du säger - när man kommer i gång med något är det svårt att avbryta sig för att sätta i gång och baka. Lyckliga din familj som har en mamma i huset som är så duktig att baka och prova nya recept!

Kram // AH