söndag 2 februari 2014

Denna veckan...

 
 ...har det inte blivit så många joggingrundor som jag önskat, men bästa bästa energikicken är det när man får komma ut och springa!!!
Det är total energilycka!!!
 
 
Hej Februari Söndag!
 
Åh vad skönt det är att ha gått en månad närmre våren och få skriva FEBRUARI)).
 
Idag morse ringde klockan redan kl sex för det var fotbullscup och tidig start.
Det är ju dock väldigt roligt att se när de spelar så då går det an, även om jag är en morgontrötting.
 
Efter cupen gav jag mig ut och sprang.
Det är verkligen inte bästa underlaget att springa på just nu.
Snö som smälter och gör det tungt och halt och blött och is som kommer fram, men skam den som ger sig.
Älskar dessa rundor och kan inte leva utan dem.
Är så glad att jag fattade beslutet att börja springa för tre år sedan.
Jag kan säga att innan dess så tänkte jag precis som andra som inte springer att det är dödens. Det går ju bara inte och man håller på att avlida efter dryga kilometern..haha...
Men träning lönar sig som sagt och nu är det ett måste i mitt liv flera gånger i veckan.
Jag får abstinens och blir sur om jag inte får komma iväg och riktigt får springa av mig.
 
 
Pust))
 
 
Denna vecka kände jag också att detta med LCHF kanske borde appliceras i små små små doser i mitt liv. Som att dra ner på kolhydraterna lite.
Man måste faktiskt inte äta pasta, ris, potatis mm till varje måltid. Det finns så mycket annat gott att ersätta det med och som dessutom gör att man känner sig lite lättare och lite piggare.
Jag tyckte det lilla jag provade och ersatte var toppengott så det kommer jag att spinna vidare lite på under en del av vardagarna.
(gjorde bla en vitkålsgratäng med nötter som var supergod)
LCHF känns lite intressant och väldigt aktuellt och väcker min nyfikenhet eftersom man läser sååå mycket om det överallt (eller är det jag som dras till det?) och små förändringar till det bättre är vi väl alla intresserade av för våra liv?!
 
 
Hoppas ni har en riktigt bra helg!
 
Kram!


5 kommentarer:

mammaxtre sa...

I så många år har jag haft känslan av att jag har för tunga ben för att springa. Varit säker på att så var fallet. Men när jag väl börjat löpträna så blev jag varse om att jag haft fel....älskar att springa.

Fina bilder!

LOPPISLIV sa...

Härligt Mariette! Du är så duktig, en riktig inspiratör :-) Stor kram till dig / Paula som äntligen börjat på gym, kanske löpningen kommer därefter...hihi har haft uppehåll ett par år nu, men men det är ju aldrig försent!!! Kraaaam

Våglyckan sa...

Duktig! Jag älskar känslan av att jogga och gör det en del med ena hunden. Saknar skogen nu för all snö så det blir inte lika ofta tyvärr MEN nu blev jag allt lite taggad. Ha en fin vecka!
/maria

Anonym sa...

Låter så härligt att det blir ett gift att hålla igång! Jag blir ofta sugen på att öka mina älskade snabbpromenader till jogging, men har fått så himla ont i benhinnorna varje gång jag provat att jag ger upp. Vet inte vad jag gör för fel men nåt är det! Maken säger att jag "vispar" med benen, hahaha - kanske det benhinnorna protesterar vilt mot! För mig är det nog lugnast med

Tack än en gång för din fina blogg o all inspiration!

kramisar
Ann-Britt

Anonym sa...

Det försvann visst text!

....powerwalk ändå!

Ann-Britt :)