onsdag 15 januari 2014

Tekakor med havregryn, ja tack!

 
Hej Onsdag!
 
Så var vi redan i mitten av januari
 och visst är det ganska skönt....
Januari är inte favoritmånaden direkt..
 
Idag är det tulpanens dag och startskottet för Formex!
 
Visst önskar jag att jag var där idag men man får ju i alla fall grymt bra uppdateringar via instagram under dagen tack vare alla som är där nu.
 
Nya öppettider för mässan är onsdag-lördag.
Söndagen är därmed borta och jag förstår ju att det beror på att det var minst folk den dagen men inte kan alla sticka från sina butiker under ordinarie sk öppetdagar?
Ofta vill man ju gå på mässan med någon av sina anställda för att bolla idèer, inköp, tankar osv..
Jag har alltid tagit ledigt lördagen för att kunna gå på mässan och det är extremt tight med tiden att avverka den på en dag så att söndagen var en möjlighet att kompettera var jättebra. 
Nu stänger de dessutom en timme tidigare på lördagen, dvs redan kl 17 mot tidigare 18.
 
Allt får ju gå, men detta tyckte jag personligen inte var till det bättre.
 
Men på lördag ska jag i alla fall dit.
Jag är redo, att shoppa och inspireras!!!
 
(Obs, butiken har öppet som vanligt!)
 
 
Igår slängde jag ihop tekakor.
Mmmm, så gott med havregryn i degen.
 
Receptet har ni här om ni blir baksugna!
 
 
Tekakor med havregryn
 
8 stora tekakor
 
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g smält smör
25 gr jäst
2 msk brödsirap
0,5 msk salt
2 dl dinkelmjöl fullkorn
6-7 dl vetemjöl special fullkorn
 
Häll grynen i en skål och värm mjölken tills fingervarmt. Häll sedan mjölken över havregrynen. Häll också i det smälta smöret och låt stå ca 10 min.
Smula ner jästen och rör tills det löst sig.
Tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölen.
Arbeta ihop till en smidig deg och jäs under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen och dela i åtta bitar.
Rulla till bullar och platta ut till kakor.
Lägg på bakplåtspapper och jäs ca 25 min.
Grädda i 225 grader 10-12 min.
 
Goda och saftiga.
 

 
Ses snart igen!
 
Kram M

3 kommentarer:

Källeboda lantliv sa...

ser smarriga ut ! måste testas ..du har så många fiffiga recept ! värsta bullmamman ..hi hi ..jag med gillar att baka ..kram jeanette

Ekenäsliv sa...

Så gott med hembakat bröd!
Och bilderna ser så härligt våriga ut:)
Kram Anna

Eva-Lena sa...


Tänkte att nu kanske det inte är ngt inlägg idag men...du är en sann Företagare !!! Håller med dig helt ang Formex nya tider!!! Förmånliga öppettider är ju A och O för oss i servicebranschen! Utan kunderna fanns inte vi och därmed inte heller Formex! Vi ska hålla öppet för våra kunder och Formex för sina... Goda tekakor verkar det vara förresten! Ha en trevlig Lördag på Formex☺️😉