onsdag 9 oktober 2013

Att sätta ord på hösten...

 
I-phone bild, instagram
 
Dessa dagar...
 
Här brukar jag springa förbi...
 
Så vackert...
Lite som att tiden stannat och det är alldeles tyst och fridfullt och stilla...
 
 
"När äpplena börjar rodna och växer sig fylliga känner man att hösten kommer smygande. Då jublar jag lite lätt inombords. Jag är nämligen en utpräglad höstmänniska. Jag tycker om allt som har med hösten att göra. När höet skördas, det är dags för kantarellplockning och vi eldar löv så att röksignalerna stiger över gården - då vet man att hösten klivit in i våra liv. Och hösten och jag trivs som sagt alldeles utmärkt ihop.
 
Men det finns även ett visst vemod med i bilden. En känsla som jag tycker är ganska häftig. Ett tilltagande lugn som avslutar blomstersäsongen och så småningom mynnar ut i något slags välsignat mörker. Många kanske ser det som negativt, men jag tycker faktiskt att det är skönt på riktigt."
 
Text från boken
 Året med Ernst
 av Ernst Kirchsteiger
 
Just den boken ligger på mitt nattduksbord just nu...
 
Jag älskar hans vis att sätta ord på känslor och stämningar
 och hur han förmedlar det med bilder.
En riktigt riktigt vacker njutar bok att ta till hjärtat...
 
Kram Kram


6 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Oj, så jättefin bild!
Och ja, Ernst. Det finns bara en Ernst. Jag har också funderat på den där boken. Tycker om hans tankar. Han älskar verkligen livet, den mannen.

Kram // AH

Ekenäsliv sa...

Har Ernst bok med och visst är han väl bara så härlig! Många må håna honom, men jag bara säger att de är avundsjuka! :-)
Vilke fina blomsterarr du hade gjort i förra inlägget!!! Kan man ha amaryllis ute?
Kram Anna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ernst är verkligen duktig på att sätta ord på sånt man känner och tänker. Vilken vacker bild! Jag åkte en extra sväng idag för jag hade ett ärende och oj vad jag önskar att jag hade kameran med mig för naturen bjöd verkligen på en vacker färgpalett. På ett ställe satt hundratals starar på telefonledningarna. De väntade väl på klartecken från kontrolltornet om take-off ;-)
Kram,
Regina

Källeboda lantliv sa...

Ja underbart vackert ..man får nästan rysningar innanför skinnet ..helt ljuvligt !kan förstå att du mår bra av din löpar runda här....
häromdagen när jag var ute i skogen så låg jag på knä å fotade en flugsvamp,en kvinna som kom förbi tittade förvånat på mig ?? hm ? är hon riktigt frisk? jag sa...- det gäller att se det vackra i det lilla ...hon gick snabbt förbi ...hi hi .. det bjuder jag på ! älskar hösten å dess färger ..ha en bra dag fina du ! kram jeanette

Anonym sa...

Ja, jag kunde inte uttrycka det bättre själv! :) Han sätter verkligen rätt ord och beskriver precis som jag känner med hösten - fantastiskt! Har Ernst kalenderbok för året med massa kloka ord i små citat. Nu måste jag kolla efter denna bok - tack för tips!

Kramar
Ann-Britt

Carolines vardagsliv sa...

Fin bild och kan inte annat än hålla med dig - han kan nog sätta ord på det mesta dendär Ernst! :) sKön höstkväll till dig! :)