söndag 9 oktober 2011

Favorit just nu!


Favoritäppelpajer kommer och går...
Just nu är denna den absoluta favoriten, -barnsligt god!

... Här serverad ur Gerbera form, som för övrigt gör en kaka lite extra fin tycker jag...

(fotade ny Gerbera keramik i fredes som jag hoppas hinna lägga ut i nätbutiken snarast)

Receptet har ni här;

Fias amerikanska äppelpaj
(från Allt om Mat)

5 äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl socker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 ägg, uppvispat

Ugn 200 grader
Skala och kärna ur äpplena, skär i tunna skivor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äpplena. Strö över kanel.
Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äpplena, platta till degen lite. Pudra kanel även över degen. Grädda i 40 min i nedre delen av ugnen, den ska ha en gyllenbrun färg.

Båten och bryggan är uppdragna på land...
Kvar väntar lite trädgårdsmöbler och krukor där det fortfarande blommar...
Vemodigt, vackert och fridfullt, det är hösten...

KRAM
M


6 kommentarer:

Kickan Style sa...

Vilken tjusig form, jätte fin!!
Färgen kanske inte helt min grej, men modellen!!! :)

Ha en fin kväll!
Kristina

Lantliv i Norregård sa...

Måste prova receptet!!!

Magasinet är ju JDL:)))För långt att skriva eller säga....

Kram igen

hemma hos lilla mej sa...

WOW Vilken läcker form.Den gillade ju jag.Åååå vad skoj nytt recept.Tack snälla ,alltid skoj att testa nya...Ha en skön kväll.Kram Rita ♥

nordingården sa...

Underbar paj. Underbar form och underbart foto!!!

Njut av livets goda ting sa...

Hej
Ohhh va gott det ser ut o vilken underbart vacker form.
Måste prova detta recept.
Ha en fin dag.
kram på dig.
Jessica

Vintage House sa...

Hej
Verkar vara supergod ska testa någon dag!
Vacker vacker form...
TAck för att du skrev namnen, kommer aldrig ihåg:)
ha en fin måndag
kram
sandra