tisdag 31 augusti 2010

Det börjar bli dags...

Godmorgon Tisdag!

Eller,- snart är det lördag igen som Eric säger...hur man  nu vill se det!

Sommarblommorna i krukorna har snart gjort sitt hemma hos oss. Snart drar frosten in och då finns det en del jag vill rädda först, som chokladblomman, bloddracenan, olivträdet... Jag har ett otal gånger varit alldeles för sen med det! Snopet varje gång, (skulle sett vädret igår typ!)
 En annan sak jag insåg igår var att det är lite för kallt nu med kjol och halvkorta jeans! För även om jag älskar höstens färger och naturens förvandling så vill jag gärna hålla kvar känslan med de lätta kläderna. Slippa ta på sig tre lager för att inte frysa! Men det börjar bli oåterkalleligt! Jag avskyr att frysa!

Tänkte visa det där med TV;n som jag dillade om igår.
 Svart bänk till svart TV, bort med den gamla IKEA bänken som inte heller passade in färgmässigt. *Skööönt*! 
Kändes myyycket bättre, och TV;n kom dessutom ner i höjd lite. Vi har så stort stora rum så vi har tre soffor och en fåtölj som en grupp, en fyrkant, däremellan ska TV;n in någonstans och här får det bli. Så nu har jag skrinlagt den moderna varianten med plattTV;n på väggen och modern bänk under. Gillar denna varianten mycket nu när det svarta smyger sig in hos oss en del. Och så vill jag ju ha väggen till Lena på Lustfyllts vackra tavla, (som inte syns på bilden)... Konsten framför allt...*ler*...

Ha det riktigt fint!

måndag 30 augusti 2010

Det där med matlagning...

Det blev ingen äppelpaj igår, det blev en blåbärspaj a la Leila Lindholm!

Hej!

Brukar ni prova nya recept?
Jag tycker matlagningen alltid blir lite roligare när man väl gör det. Problemet är ju kanske att man inte har tid att leta upp dem så ofta! Och med i beräkningen får man också ta att man kanske inte tyckte det var så gott som förväntat... Men det hör ju också till experimentet och lyckan i att finna ett nytt favoritrecept!

 En vars recept jag aldrig blivit besviken på är Leila Lindholms, (-det skulle i så fall vara  att det kan vara lite fööör mycket av det goda...*ler*...)

 Rekommenderar varmt hennes blåbärspaj med havregryn från boken "A piece of cake".

Äpplena hänger fint kvar och väntar på nästa paj...

Och tidsoptimisten kan också meddela att några klädinköp inte hanns med, men en ommöblering innefattande TV;n klarades av och det var skönt. Jag tycker som många andra att det inte är en vacker pryl, men hos oss byggs det inget skåp att dölja den i...
Med denna lösning känns det dock mycket bättre. Kanske visar en annan dag... (TV-apparater är inte kul på bild alls...hmm..!)

Trevlig Måndag!
Kram Mariette

söndag 29 augusti 2010

Söndag

Godförmiddag!

Tänk vad härligt att solen skiner en ledig dag!
Man får en massa extra lust att göra saker då...eller hur?!

Plocka ner lite äpplen och baka, springa en runda ska det i alla fall bli, fortsätta rensa och röja i trädgården... Och ja,- hade det varit möjligt så skulle man ju även åkt iväg och fyllt på garderoberna med lite höstnytt. Men där tar kanske tiden slut... Även om jag är tidsoptimist*, så vi får väl se!

Lycka är fortfarande alla blommor man kan knipsa av från trädgården och sätta i små vaser överallt här hemma... Så lätt och så snabbt blir det lite extra fint!
I stora rummet på den svarta kistan står just nu vitblommande klematis. De svarta lyktorna är från min butik, (- "gamla" från Sia som inte finns kvar längre.)

Bilden under;
I matrummet lila höstphlox i morgonsolen.

Bäst att dricka upp sitt kaffe och ge sig ut innan eventuella skurar dyker upp...*ler*...


Hoppas ni får en toppendag!

fredag 27 augusti 2010

Gerbera Keramik

Vissa saker kan jag känna mig så där galet glad av bara för att jag tycker att det är så fint!
 Någon som känner igen sig..? *ler*... Jag hoppas det i alla fall!

I veckan fick vi hem nya ugnsfasta formar från Gerbera.
Tycker de är otroligt mysiga i former och färger.
Det kliade i fingrarna efter att fota dem... Så sagt och gjort det var ju bara att skrida till verket! Kanske något för helgens äppelpaj?

Kolla den lila med plommon i... underbar färgkombination. Skulle man haft som en färg i ett rum med det blågrå inslaget!

Visst är de frestande fina?!

Fortsatt trevlig fredag mina vänner!

Lila Fredag!

Sista fredagen i augusti. Full av solsken, hög och klar luft... Och så den där friska fuktiga kylan som sakta kommit smygande sista tiden...
Visst är det mysigt...

Just nu står lila, cerise & plommonfärger högt i färgkurs hos mig. Det passar säsongen och är ju faktiskt högsta mode i höst också!

Förra veckan började vår Eric förskolan och då är det extra viktigt när helgen kommer, -han har stenkoll på hur många dagar i skolans värld han gått! Man är ju inget dagis barn längre... Och det är stolthet blandat med många andra känslor... Men det där med att vara större är ju ett konkret faktum, just eftersom man går på skolan! *ler*

Så nu får vi fira att det är fredag!

Kram Mariette

torsdag 26 augusti 2010

Igår när vinden ven...

Igår när det var värsta ruskvädret så fick jag sån lust att göra kransar!
 Sagt och gjort några stycken blev det och lite nya ljuslyktor från Olsson & Jensen och Affari plockades också fram...
 Det är fördelen när man har blomsterbutik att man kan ägna sig åt sånt en regnig dag... För kransar och ljus kan man ju verkligen mysa till det med när regnet piskar och stormen viner eller hur?

Men hur ser det ut i trädgården efter vindens framfart? Nästan alla sommarplanteringar som var höga och ståtliga har lagt sig hemma hos oss... Man vill ju gärna behålla en del ett tag till, speciellt nu när de var stora och ståtliga....


Ibörjan av veckan fyllde jag på med nästan enbart nya (gamla) saker i uthuset och många av de billigaste godbitarna har redan gått så nu måste jag fylla på.... Bäst att sätta fart!

Vi ses och tack för att ni hälsar på!

onsdag 25 augusti 2010

Massa mysigt material...

Godmorgon!
*Iiiiihhh* vad det blåser idag! Det måste vara tecken på höst! Fast inget får mig att att må så bra som frisk luft, och nu på morgonen var jag ute i busvädret och plockade en del material.

Varför inte passa på när det är sånt väder som idag att göra en fin höstplantering att ha utanför dörren eller en hänga upp en höstkrans på dörren. Sånt gör en glad  även en regnig dag!

Mossa är mysigt!
Igår när jag kelade med vår lilla katt Elsa så doftade hon mossa om de små tassarna...*ler*...

Idag måste i alla fall jag göra några höstkransar...
Naturen blir man alltid inspirerad av så här års!

Hoppas ni får en fin onsdag!

tisdag 24 augusti 2010

Uthuset

Halloj!
Tack söta ni för era tips om att ändra på mallen! Jag har kollat lite grann, oj vad det finns mycket...men också oj vad det känns obehagligt att mixtra när man inte riktigt kan...
Jag har en tendens till att vilja ändra på allt! Det går nog som en röd tråd genom mitt liv!
Idag och igår håller jag på och ändrar i uthuset.
Här kommer lite bilder...

Tidskrävande sysselsättning... Men är man en "ändrare" så är man! (Både hemma och i butiken!)




Tur att man har en mamma som jobbar hårt så jag hinner ändra så mycket som jag gör...(!)

Ha det så bra!
Kram Mariette/ ♥

måndag 23 augusti 2010

Förra hösten och fundering!

Godkväll!
Två inlägg på en och samma dag?! Ja, jag sitter nämligen här och ville ändra mall på bloggen. Minima Stretch var tanken, men går jag in under design och mallar så hittar jag inte den! Hallå kära bloggisar ni som är lite bättre än mig, kan ni förklara var och hur..*ler*...

Bjuder på några dekorationer och kransar från förra hösten, - hösten som är min bästa pysseltid... 
Ovan min äppelpyramid som jag tyckte blev riktigt höstmysig när den kom till!


Jag tar så mycket bilder, men tittar sällan tillbaka på de gamla tagna... Lite kul när man gör det... Man minns... Både dagarna och vissa händelser därtill...

Ett sånt här hjärta är det nog dags att göra igen i någon annan variant. Gjord på stomme jag format av tidningspapper och hönsnät.


Har ni något tips angående bloggmallen som är lättförståeligt för en totalt okunnig?..*ler*...

Nu lite mer kvällste, tack!

Måndagsröra!

Idag tömmer jag uthuset för att ändra om och fylla på med en massa nytt gammalt!

*Puh*, ett fasligt plockande och bärande, men allt måste ut innan jag kan sätta på plats igen! Det är den metoden jag kör när det gäller ommöblering!

På bilden en liten hög som är på väg ner till uthuset...( Och det är vaarmt idag också...)

Lite lunch och ett inlägg.
Dags att ta tag i röran igen!

Kram Mariette

söndag 22 augusti 2010

Höststädning

Här hemma har nu höststädningen i trädgården tagit fart på allvar!
Enda problemet är att när jag börjat så vill jag inte sluta, angenämnt problem förstås!
 Dagens arbete har mestadels bestått av att gräva. Ett nytt land fick det bli eftersom så många buskar/träd vuxit och fått oanade proportioner (!). 

Förutom att svettas i trädgården över spaden så har det också blivit bakat äppelpaj och ett möbelfynd till butiken har gjorts. (Tänk jag tycker aldrig att jag hinner mycket, men summerar man dagen så har man ju alltid hunnit en hel del ändå!)

Borta vid uthuset har det gamla symaskinsunderredet fått en stenplatta som ovanskiva och så blev det en krans...
Löken hänger på tork på stegen.
 Grönsakslandet har också blivit rejält skövlat idag då det mesta vuxit färdigt,-  salladen stod i blom, bönorna var inte glada av regnet, krondillen började se trist ut en del rader...
Men fortfarande finns det sånt som är fint, morötterna, persiljan, sista salladssådden... & gurkorna växer så det knakar och solrosorna är ju i sin fulla prakt!  Detta året sådde jag en sort som heter Teddybear. Lite lägre söt dubbel solros som skymtar flytandes.


Nehej, dags för söndagsfilmen!

Lev väl!

lördag 21 augusti 2010

Idag...

Idag ska bli en trädgårdsdag.

Gräva, rensa, klippa,
flytta blommor och buskar,
mumsa amerikanska blåbär,
ducka under äppelträden...
Plocka in lök och grönsaker och blommor...
Bara vara hemma och njuta...

Tog bilderna idag morse på baksidan av huset, visst känns det att det är skördetider i luften!
Underbara kreativa tider!

(Tack för tipsen om Engelska Tapetmagasinet, var inne och kollade där igår, mycket fint..!)

fredag 20 augusti 2010

Tänker på tapeter!

Jag har ett rum där hemma som jag vill ändra om... Ovanligt?! Nej, inte direkt förstås...
Det är detta ovan, som jag dessutom lägger in stor bild på så att ni kan se ordentligt..*hihi*...
Ibland tycker jag om det, ibland tänker jag att det måste ske en förändring!
Såg dock i Olsson & Jensens monter på Formex att de hade lite liknande färg.... så det kanske inte skulle ändras...hmmm...


Jag letar tapet kan jag säga. Men jag har inte hittat någon som direkt bara varit; "den måste jag ha!"

En som falligt mig i smaken dock är denna nedan;
Kina Slott Svart från Sandbergs.
Som en fond var tanken då.

Det är den här känslan jag vill ha som i bilden nedan...
Vitt, svart, brunt, och förstås en tavelvägg med svartvita foton! Det är sååå snyggt!


Har ni också något rum ni funderar på?
Tips på tapet med snyggt botaniskt tryck kanske? Det är jag på jakt efter, men har inte hittat det.

Idag har vår minste fixat första veckan i förskolan. Tänk vad tiden går, så det blir lite extra fredagsmys ikväll!
Önskar er en härlig fredag!

torsdag 19 augusti 2010

Tolix, - & blogger är som vanligt igen!

Godmorgon Torsdag!
Tänk idag funkar allt som det gjort i två år innan! Överföringen av bilder var tillbaka på det gamla vanliga! Tack blogger för det! Verkade vara fler som hade problem igår!
Allt är lätt och smidigt så länge det funkar och när det inte går, då kan det ta timmar... Och det har man ingen lust att lägga ner juh!
Visar idag mitt inköp från Svenssons i Lammhult, en Tolix.
Japp, har jag velat ha länge nu så det var bara att slå till när det fanns att välja på!
Flyttar runt den, hallen...eller här vid skrivbordet... Kärt barn vill man ju ha överallt!


Önskar er en riktigt fin dag!