tisdag 21 december 2010

Mera blommor och "sjuka"...

Julrosor på sötaste lilla antika pallen från en gammal hovleverantör...

Hej i smälllkalla vintern!

Vilken kyla vi har i vårt avlånga land!

Inatt sov vi med öppet fönster hemma hos oss, det var friskt det! Anledningen till det var falsk krupp! Eric vaknade och lät som att han andades genom ett sugrör, och kunde knappt prata... Så inte blev det en god natts sömn där inte... På sjukvårdsrådgivningen sade de att man skulle öppna ett fönster och där skulle han sitta i 20 min, blev det inte bättre var det akuten som gällde... Under tiden han satt där och väste så packade jag väskan för Olivia och klädde mig,- inte lätt att vara ensam hemma när det blir elände... mitt i natten och allt, då känns saker alltid värre också eller hur?

När nästan tjugo minuter gått var andningen lättare, men fönstret fick vara öppet vilket de sagt till mig att det skulle vara, aningen kallt idag morse!

Jag kan väl lugnt konstatera att december inte varit "vår" månad, och ändå är december såå mysig... Men mycket jobbigt strul och olyckor har det varit. Tur att vi alla mår bra åtminstone.

Nu är det bara blomsterbilder som gäller, hinner inget annat... Ska faktiskt rusa iväg och jobba igen, pappa får komma hit och vara barnvakt.

Ha det så bra och tack för att ni tar er tid...
KRAM MARIETTE

15 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Ja, så mycket som ska "klaffa" och ibland gör det inte det! Baciller och virus har man inte mycket att sätta emot. Tur att "det lättade" för din pojke. Måste vara hemskt jobbigt att inte kunna andas normalt, och så jobbigt som förälder.
Nu hopas vi att ni gjort ert inom detta området...med olycker o sjukt.
Kram på er! Lena

Sussi sa...

Näe...nu får det väl vara slut med allt elände som händer er! Falsk krupp är jättejobbigt....min yngste grabb hade ofta falsk krupp, och värst var det i förkylningstider...då fick vi tillbringa många nätter i syrgastält på Karolinska! Hua! Men DET BLIR BÄTTRE!! Jag lovar! Du är beundransvärd som ändå orkar blogga om eländet...kanske fungerar det som en ventil??

Kram
Sussi

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig vakkert..likte den røde krakken..og de skjønne grønne krukkene du har svibler i..

men nå håper jeg dere får friske barn i huset...

masse god bedring..

klemmer O=)

Norrfrids Eija sa...

Du är en stark kvinna som klarar av det mesta själv och trots elände orkar glädja oss med dina vackra bilder och hoppfulla ord. Vilken tur att det är bättre med sonen, falsk krupp är skrämmande och jobbigt, vi har också haft en släng av det med ett av våra barn...
Det mesta har också en förmåga att hända när man är själv med barnen, eller hur? Eller så är man själv för ofta med barnen, min man jobbar i Stockholm de flesta vardagarna...
Styrka och välgång önskar jag dig,
Eija

Signe 1 sa...

men usch och fy vilken otuuur ni har vännen!! hoppas han mår bättre nu den lille sonen, ni behöver inte mer elände nu:-(

underbara bilder as usual...

stora kramen s.

Designe sa...

Fy så läskigt med kruppanfallet! PUh! Nä, december verkar inte va er månad men snart kommer ett nytt år som kanske är ert!:) Jättefina bilder du bjuder på! Kram :)

Syster och Jag sa...

hej men fy vad jobbigt. Förstår att det måste kännas för j***t när man är ensam om något sånt inträffar. Du bjuder på underbara bilder! Hoppas 2011 blir ett bättre år. kram sandra

Unknown sa...

Såå vackra bilder hos dig som alltid!
Nu får det väl vara nog med "elände" hos dig!? Och bara massa mys och frid i juletiden istället! Tänker ofta själv tillbaka på den tiden med barnen, fattar inte nu hur man orkade med allt men det får gå på nåt vis... Kanske får du lite extra energi av allt det vackra omkring dig ;))
Var rädd om dig och finn de små lugna, vackra stunderna!
Kram Allis

Karin A sa...

Ja ni har verkligen varit olycksdrabbade i år. Låter otäckt med den falska kruppen. Hoppas Erik mår bättre nu.

Vi njuter så av dina fina blomsterbilder. Imponeras av hur du hinner med Mariette. Härligt och inspirerande!

Önskar er en riktigt god och lugn jul! Kram Karin

Dona blogg sa...

Hej i julbrådskan du duktiga blomstertjej!
Vill bara skicka en julhälsning och hoppas att ni snart får njuta några lugna (krya) dagar tillsammans!

God Jul!
Kram
Pernilla

Unknown sa...

Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

EvaB sa...

Stackars ni. Jag ryser när jag läser om kruppen. Får jag komma med ett råd är det att ni ska be att få medicin utskriven så att ni har den som säkerhet. Våra barns krupp kom som inledning på luftvägsinfektion. Föräldraöronen var alltid inställda på att höra den hemska hostan, snabbt upp med barnet, ut i natten och i med medicinen. (En del rekommenderar ånga, vet inte om man gör det fortfarande. För vår del förvärrades andnöden då.)Kan man undvika att barnet gråter är det en stor fördel... Göra det mysigt på stol utomhus, varma plädar, present från hemliga lådan och tröst. Sedan sitta i solstol eller uppallad säng och sova när man kommer dithän. Men allt det där kan du nog redan. Så ängsligt att vara sjäv med sådant om natten. Men - det kanske bara inträffar en endaste gång! Hoppas ni får det lugnt nu. Ska bli skönt med jul eller hur!

Louise sa...

Hej

Jag följer Din ljuvlig blogg varje dag
Har ingen egen...ännu
Men det är så mysigt och varmt hos Dej här
Jag älskar blommor och njuter av dina bilder!!! Får inspiration
Önskar Dej o Din familj en varm JUL
Tycker Du är stark och modig!!
Varm kram från Louise

Helen sa...

Åh, vad jobbigt för dig...och som du säger är det extra tufft när man är själv och det är mitt i natten.

Skönt att Eric blev bättre.

Det stämmer så väl, att olyckorna har en viss tendens att följas åt. Men nu har ni väl haft er beskärda del.

Älskar dina fina bilder.

Ha en riktigt god jul!

Kram!

Fröken Grön sa...

Aj, aj, det där låter inte så kul, - varken för sonens skull eller för det faktum att morgonen idag var den kallaste dagen i mannaminne. Nu håller jag tummarna för att resten av december blir en angenäm upplevelse för dig och de dina!
Stor julkram!
/Anna-Karin