tisdag 11 maj 2010

Morgon i maj...

Godkväll på er!
Natten till idag var det flera minusgrader här i Halland..*hujedanemig* Jag som längtar så efter att få plantera mina sommarblommor här på denna sida av huset. Traditionen där är; två fuchsior på stam på var sida om ingången och så balkonglådan som jag blandar hejvilt i rosa/vitt/grått/burgundy. Dock provar jag nya sorter där, bara färgerna är rätt!

Traskronan har fått flytta till ett annat träd. Bredvid står buren och väntar på att de vita luktärterna ska börja växa...(den är inte längre till för att fånga djur!!)

Vackert var det i dag morse när solen sken och glittrade i det frostnupna... Var snabbt ute med kameran innan skolskjutsen hann komma och hämta barn...

Annars har jag dragit igång nya målarprojekt hemma, jag är sååå nöjd att jag äntligen kommit till skott med det..Var så osäker innan om jag skulle måla det eller inte! Men nu när färgen kommer på så ser jag att det var rätt beslut för helheten.

13 kommentarer:

Anna-Malin sa...

ja det är väl inte klokt!
vi brukar ju vara bortskämda med riktig värme i maj, iallafall här i skåne. nej, bort med höstkylan och in med ljumma vindar!

kram
anna-malin

fröken knopp sa...

Ohh Mariette ert hus är helt fantastiskt fint!!

Här i Blekinge har det minsan med varit kallt i natt o jag som inte har kunnat hålla mig från o plantera lite har blivit av med det i natt..Men men..

Så underbara bilder!!

varmaste kramanra Elin

Stjärnor & Champagne sa...

Suck ni har ju sååååå fint. Vad är det du målar? Nu blir jag riktigt nyfiken.../ kramkram Anne

bikim sa...

love your garden!
take care,
Rosa

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Mariette! Himmel alltså ert hus så himla vackert, jag har sagt det innan men det tåls att sägas igen och igen, Makalöst, jag tokälskar den engelska stilen på det!! Sååå snyggt!! Ja du här i blekinge är det minsann kallt också och vi är ju vana vid värme denna tiden, har knappt suttit i mina trädgårdsmöbler ännu utan att huttra och med filtar på, horribelt. Nej nu får minsann värmen komma så vi kan få plantera växter och blomster i vår trädgård eller hur?? hihih Din traskrona är så himla fin, funderar på att göra mig en likadan. Ha det gott nu. Många kramar Paula

Fru Ekeby sa...

Hejsan!
Vilket otroligt fint hus du har! I det huset måste det finnas mycket "skäl" (huskänslan)!
Här i Hälsingland är det möjligen förvår nu - väntar på värmen.
Ha det bra!

Pilo sa...

Trist med minusgrader men det måste bli varmare snart. Det känns som att det långsamt värms upp...
Vad fint porslinet blev i omskyktningen.

Hoppas att du får en fin dag!

Signe 1 sa...

Ert hus är ju sååå fint!!:-) Ja här är det inte heller nåra varma vindar än, jag vill ha vååår nu!!

Ha en fin dag!

Kramkram Sofia

Galleri Hönshuset sa...

Halloj, hur står det till neråt landet?

Här i Dalarna är det ingen värme heller. Vädret visar allt från regn och blåst och kallt till plus 19 grader och sol till helgen,...vad ska man tro på? =)

Ni bor ju så vackert och vilket hus, underbart.

Nu bär det av till sonens cross träning, och idag ska jag försöka använda kameran på rätt sätt =)))) har inte lärt mig alla funktionerna än så det blir riktigt spännande tror jag =)))

ha det gott. Kram Pirre

Helen sa...

Hej!
Vilka underbara naturbilder du bjuder på. Här är det också kallt men faktiskt ganska vackert med strålande sol.
Kram/Helen

Fröken Fräken sa...

Trösta dig med att en majmorgon hos er är även detta år mycket vårigare än här. Här finns fortfarande en del snöhögar kvar, och isen på vattnet har ännu inte gått upp. Men snart så...

Huset vid ån sa...

Åhhh, Ditt hus är ju underbart fint....Jag riktigt ser hur fint det blir när du har planterat. Vi får hålla tummarna att det blir varmare väder till nästa vecka för tyvärr ska KristiHimmelfärdshelgen bjuda på ostadigt väder, enligt metrologerna. Må så gott o Trevlig helg! Kram Therese

♥ Fyra årstider sa...

Du bor så vackert.
Kram Lotta