måndag 18 januari 2010

Kakel spektakel!

Bild; Sköna Hem
Foto; Joachim Belaieff

Idag har jag kakel huvudbry! Jag visste att jag ville ha vitt kakel, lite tegelstensstorlek, tills jag kom till butiken...

Nu står valet och kvalet mellan;- Glasmosaik (lite mindre bitar, så jag är rädd det blir rörigt!), eller 10x30 vita blanka eller den fasade vita blanka som syns i många kök när man bläddrar i tidningar, bla i köket härovan, fast ironiskt nog inte på bilden jag valde...*ler* Men på bilden nedan är det provet till vänster, tredje raden uppifrån.

Ja, hjälp...man ska inte tänka för mycket verkar det som utan bara köra på första beslutet?! Flera tycker att det kanske blir för vitt, eller de är rädda att det blir för vitt! Det tycker inte jag eftersom man har en massa saker som kommer till. Jag gillar pastelliga kökssaker, bunkar, slevar, fina kokböcker, ljusstakar...men vad jag inte vill ha är plottereffekt av för liten storlek på kaklet!

Vad tycker ni? Vad har ni för erfarenhet? Någon som har vitaktig glasmosaik,(som mot vit bänskskiva blir lite gråaktig)?

Sen vill jag bara förtydliga att vi inte sätter in nytt kök, vi rustar upp det gamla! Drar hela det köret nästa gång, vad vi gjort, bytt ut mm.

Snöiga måndagshälsningar från mig, och tack söta ni för att ni kikar in!

14 kommentarer:

Rosenvit sa...

Kakel är sååå svårt!
Vi står inför samma huvudbry. Här ska badrummet fixas. Vi har nästan bestämt oss för vitt 10x30 på väggar och garfitgrått 15x15 på golv och en halvvägg.

Ha det härligt!
Anna

Signe 1 sa...

Ja det är fasiken inte lätt med alla dessa val, hihi. Det kommer bli kanon hos dig, det är jag övertygad om:-)!! Kram Sofia

Millygarden sa...

Hua beslutsångest är inte lätt och tyvärr, jag är inte bra på kakelråd..har tröttnat helt på mitt eget och överväger att ta bort det och ersätta med pärspont istället!

Lycka till med beslutet det blir säkert bra i slutändan!
Kram Marina

Fro sa...

Åh, jeg kjenner meg så godt igjen! Man tror man har bestemt seg, men så ser man noe som kanskje er like fint eller finere og blir usikker. Hmmm...rart at man ikke kan stå ved den beslutningen man egentlig har tatt i utgangspunktet.

Lykke til med valget!

Klem

Bygatan sa...

Ja visst velar man...det gör jag ständigt, fniss*
Jag tycker det finns massor med snyggt men har valt det som jag tror jag kommer tycka om i längden. Annars haar jag en tendens om att tröttna. Vi satte upp en storlek mindre av "tegelstensformade" kaklet 7,5*15 och är jättenöjd! (t.om vit fog!!)
Man sätter ju till annan färg som du säger. Idag har jag faktiskt börjat måla ljusgråa rutor på mitt för övrigt vita golv. Blir bra med något som bryter lite mot det övriga v i t a kök :))))

Ha det gott1 Kram Lena

Vit som snö sa...

Det är svårt att bestämma sej för sånt som man helst ska stå ut att leva med några år... Jag minns när vi byggde huset, puh vilka kvalfyllda val. Jag har det fasade vita kaklet, något jag aldrig ångrat!! Tycker såå mycket om det!
Lycka till! Du hittar nog det bästa med din goda smak!
Kram Cilla

Love Your Homes sa...

Kolla här, finns i blått eller ljusgrå dekor

www.franskakakelbutiken.com/sortiment/kakel/dekorer/modernt_engelskt/amorini

rosenskära sa...

Godmorgon! Det är en djungel därute på kakelmarknaden! Känner igen dina kval precis. Vi var helt inställda på en viss sorts kakel men det blev ett helt annat i slutändan. Nu har vi ett 30 x 10 halvmatt vitt utan fas med ljusgrå fog för effektens skull. Ofasat för att det är lättare att hålla fräscht.

Blir intressant att se vad ni väljer!

Ha en bra dag
Lena

Helen sa...

Hej!
Vi ska också renovera vårt kök framöver och jag kommer nog att välja något i vitt, det finns ju så många nyanser. Sen är jag som du, tycker om att blanda in lite pastellfärger i inredningen, jag gillar Green Gate mycket. Lycka till.
Kram/Helen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Oj vad många du har och välja på, men vitt är helt klart bäst. Man behöver som du skriver en naturell bakgrund till alla lösa saker i köket. Vi satte in när det var stoora rutor, men jag tycker det är ganska ok idag också.
Lycka till med valet
Kramar
AnnaMaria

Louise Alexandersson sa...

Svårt det där. Men det bror ju helt på stilen i köket. De till vänster är liute gammaldags känsla. De till höger modernt och mosaiken, ja modern.

hälsningar Louise

Dona blogg sa...

Hej du!
Vi valde faktiskt bort kakel helt och hållet i vårt kök. Vid spisen knackades den gamla murstocken fram och på övriga ställen valde vi vitmålad råspont. Jag är jättenöjd med resultatet :)

Ps. Numera öppnar inte Ekorren förrän 12 vardagar, tror jag. Pingstkyrkans second hand har öppnat nytt & stort. Ta bara vänster första rödljuset efter rondellen, den där du annars svänger till Ekorren (är du med?)Sen ligger det efter ett par hundra meter till vänster.

KRAM KRAM loppisfia!

annashusidingtuna sa...

Jag tycker att fasad vit kakel är snyggast av de vita.
Vi ska också till att renovera kök och vi ska blåsa ur hela vårt och börja om från scratch, med ny planlösning också.
Men jag är sugen på glasskiva i stället för kakel, tycker det ser så snyggt ut när man sett det i tidningar och på tv, plus att vad jag förstår så kan man ju välja vad man vill ha bakom, tex tapet el målat och då glasskivan går att ta ner om man vill byta bakrund så känns det som ett bra alternativ om man skulle tröttna på färgen el tapeten.
Oj då, nu kanske jag bara rörde till det för dig...
Kram Anna

Sköna o Gröna Ting sa...

Fasiken Mariette.., kör med alla sorterna vettja.., blanda hej vilt!!!
Hihihi.., ja vem vet, det kanske hade blivit superläckert och du hade skapat en ny "trend".., det du!

Nä.., jag är glad över att det inte är jag som skall behöva ta ett sådant beslut.., det är svårt med val av kakel.
Men hur du än väljer är jag övertygad om att det blir bra:)

Önskar dig en skön tisdags kväll...
Kram kram
Marianne